HomeΣΠΟΡΛεωνίδας Λεουτσάκος: «Ευελπιστώ ότι οι ομάδες θα είναι 17…»

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Ευελπιστώ ότι οι ομάδες θα είναι 17…»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτή είναι η προσδοκία του προέδρου της Ένωσης Β’ Εθνικής για το νέο πρωτάθλημα

Εν όψει του Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής την Παρασκευή  ο Λεωνίδας Λεουτσάκος εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει το νέο πρωτάθλημα με τουλάχιστον 17 ομάδες.

«Οι περισσότερες το έχουν κάνει και είναι ελάχιστες οι ομάδες που δεν το έχουν καταβάλει και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα γίνει. Ευελπιστώ ότι οι ομάδες θα είναι 17», ανέφερε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής μιλώντας την Πέμπτη  στο Μetropoolis 95,5 και απαντώντας για το αν οι ομάδες έχουν καταθέσει το παράβολο της συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για το Δ.Σ: «Το αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο γίνεται περισσότερο για να γνωρίσουμε τα νέα μέλη και να δούμε ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες γιατί μέχρι στιγμής οι μόνοι συμπαίκτες είναι η διοικούσα επιτροπή και ο υπουργός. Τη μάχη μας τη δίνουμε μόνοι μας με αυτούς τους ανθρώπους. Βρισκόμαστε και σε ένα καθεστώς εξυγίανσης και πρέπει να περιμένουμε και τις εκλογές της ΕΠΟ να δούμε ποιος θα βγει, που φαίνεται ότι θα είναι ο κ. Γραμμένος, και να κάνουμε μια συζήτηση για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθηθούμε γιατί είμαστε οι φτωχοί συγγενείς».

Για την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στη Β’ Εθνική: «Πέρσι η κατηγορία είχε χορηγία 1 εκατ. ευρώ και πήγανε όλα σε αποζημιώσεις με ένα μπάτζετ 1,7 εκατ., δηλαδή ήμασταν πάλι “μέσα”. Έχουν γίνει λάθη τα οποία θα ψάχνουμε να τα λύσουμε. Εμείς έχουμε να πάρουμε λεφτά από την ΕΠΟ τα τελευταία πέντε χρόνια και χρωστάμε και 500.000 ευρώ. Θα δούμε φέτος ποιες ομάδες θα είναι υγιείς οικονομικά και πιστεύω ότι θα πάρουν κάτι. Ας μπορέσουμε να τερματίσουμε το φετινό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι του χρόνου θα έχουμε ένα καλύτερο».

Για το τι θα ισχύσει για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια: «Θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν Έλληνες παίκτες μέχρι 23 χρονών κάτι που θα είναι πολύ θετικό, 3 παίκτες ξένους κάτω των 23 χρονών και όσους κοινοτικούς θέλουνε να πάρουν αλλά θα παίζουν μόνο οι δύο. Αυτό έχει περάσει από τη διοικούσα επιτροπή και ήδη οι ομάδες κάνουν τον προγραμματισμό τους».

Για το αν είχε επαφές με τις ομάδες: «Βέβαια, εγώ έχω επαφές με όλες τις ομάδες. Οι ομάδες στο τρίμηνο επάνω θα έχουν κάποια επιτήρηση και οικονομική και σχετικά με την Εφορία ή το ΙΚΑ και το Δεκέμβριο θα μπορέσουν κανονικά να κάνουν μεταγραφές».

Για το αν μίλησε με τον Ηρακλή: «Με τον Ηρακλή ναι μίλησα, είχα κάνει και ένα ραντεβού με τον κ. Παπαθανασάκη και είπε ότι θα κατέβει στη Φούτμπολ Λιγκ και έχω τη διαβεβαίωση ότι μέχρι αύριο θα μπούνε τα λεφτά. Θα ενημερώσουμε και τις ομάδες ότι κάνουμε μεγάλο αγώνα έτσι ώστε οι ομάδες να μπουν στη ρύθμιση με τις 120 δόσεις που θα είναι μια μεγάλη ανάσα».

Για το αν κάποιες ομάδες μπορεί να τα παρατήσουν στη διάρκεια της σεζόν: «Έχουμε καταφέρει πάρα πολλά σαν διοίκηση και θεωρώ ότι αν καταφέρουμε και περάσουμε και αυτό με τις 120 δόσεις τότε θα είναι ένα πιο βατό οικονομικά πρωτάθλημα».

Για τις εγκαταστάσεις: «Σε αυτό το επίπεδο θα πάμε με όσα ζητάει η ΕΠΟ και θα πρέπει οι πρόεδροι των ομάδων να έχουν μεριμνήσει για την καλή κατάσταση».

Για το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα: «Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση