HomeΚΟΣΜΟΣΔύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στις φωτιές της Αλβανίας

Δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στις φωτιές της Αλβανίας

Σε εξέλιξη 25 πυρκαγιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κέρκυρα θα συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Αλβανία, η οποία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό τις τελευταίες 24 ώρες, όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση αποστολής ελληνικών πυροσβεστικών σκαφών έγινε, μετά από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης, καθώς η γειτονική μας χώρα δεν διαθέτει στόλο αεροπυρόσβεσης, ούτε δυνατότητες πρόσβασης των οχημάτων σε δασώδεις περιοχές. Η αλβανική πλευρά έχει ζητήσει βοήθεια από τρίτες χώρες και, μέχρι στιγμής, έχει ανταποκριθεί μόνο η Ελλάδα.

Από χθες μαίνονται στη χώρα 25 ισχυρές εστίες φωτιάς, με τις μεγαλύτερες και τις πιο καταστρεπτικές να βρίσκονται στην περιοχή ανάμεσα στη Χειμάρρα και τον Αυλώνα. Είναι η πρώτη φορά που η Αλβανία αντιμετωπίζει τόσα πυκνά και ισχυρά μέτωπα πυρκαγιών.

Η Ελλάδα και παλιότερα είχε στείλει στην Αλβανία πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά στις περιπτώσεις αυτές η αποστολή τους αφορούσε την πυρόσβεση πυρκαγιών στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση