HomeHL-9Στ. Αρναουτάκης: “Οι απόδημοι Κρήτες οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό”

Στ. Αρναουτάκης: “Οι απόδημοι Κρήτες οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό”

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη του στο έργο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στην συνεργασία του σε κορυφαίες δράσεις εντός και εκτός Κρήτης, αλλά και στη λειτουργία με θετικά αποτελέσματα στο κτίριο της Περιφέρειας Γραφείου απόδημων Κρητών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης στην συνάντηση τους σήμερα στην Περιφέρεια.

Η συνάντηση του κ. Βεληβασάκη με τον Περιφερειάρχη έγινε με αφορμή τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της εκλογής νέου Συμβουλίου στις εκλογές που θα γίνουν το Σάββατο στο Ρέθυμνο, όπου και προγραμματίζονται διήμερες εκδηλώσεις και αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη.

Στην συνάντηση στου Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα των Διεθνών θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ευρώπης Γιάννης Επιτροπάκης, ο Πρόεδρος Κρητών Μονάχου Γερμανίας και υποψήφιος Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Κουγιουμτζής και η εντεταλμένη αντιπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στην Περιφέρεια Κρήτης Μαρία Χναράκη.

«Ήρθα να συναντηθώ με τον κ. Περιφερειάρχη, πρώτα – πρώτα για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο πρόσωπο του για την αγαστή συνεργασία που είχε το παγκόσμιο Συμβούλιο και εγώ προσωπικά για τρία χρόνια, να του πω πόσο χαίρομε που εδραιώθηκε το Παγκόσμιο Συμβούλιο ως θεσμός των αποδήμων, αλλά και στην Κρήτη, πως το Γραφείο Αποδήμων στην Περιφέρεια είναι ένα ζωντανό γραφείο και εξυπηρετεί τα συμφέροντα όχι μόνο των αποδήμων, αλλά είναι ένας κρίκος των αποδήμων με την Κρήτη» δήλωσε ο Πρόεδρο του παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης μετά την συνάντηση, ευχαριστώντας τον κ. Αρναουτάκη.

Ο ίδιος τόνισε ότι και μετά τη λήξη της θητείας του θα συνεχίσει να βοηθά την ιδέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη συνάντηση στην Περιφέρεια, αλλά στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει με τον Πρόεδρο, μεταξύ Περιφέρειας και Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών τονίζοντας ότι τα σταθερά βήματα που κάναμε θα τα συνεχίσουμε με την νέα ηγεσία. «Θα συνεχίσουμε και με τη νέα ηγεσία, πατώντας πάνω σ΄ αυτά τα οποία χτίσαμε αυτό το χρονικό διάστημα μαζί με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά πάνω από όλα και με τον Πρόεδρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας «Εμείς από τη πλευρά μας ως περιφέρεια Κρήτης συνεργαζόμαστε να φέρομε πιο κοντά τους Κρητικούς που ζουν στα πέρατα του κόσμου, που αγαπούν το νησί μας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Έχουν μεγάλες επιτυχίες σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνταν σε Πανεπιστήμια, ως επιχειρηματίες, που πραγματικά έχουν ζηλευτές δουλειές στο εξωτερικό, να μπορούν να μεταφέρουν αυτή την τεχνογνωσία στο νησί μας και να υπάρχει μια ακόμη καλύτερη συνεργασία».

Εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο – Εκλογές

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης στις δηλώσεις του στην Περιφέρεια αναφέρθηκε στις διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο, λέγοντας: «Τούτο το Σαββατο-Κύριακο αρχίζουμε την Παρασκευή το βράδυ με μια θεατρική εκδήλωση παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» για να δώσομε τιμή που του ανήκει στο Νίκο Καζαντζάκη τον συμπατριώτη μας εξήντα χρόνια μετά από το θάνατο του.

Ως Παγκόσμιο Συμβούλιο τον τιμήσαμε σε όλο τον κόσμο με εκδηλώσεις από την μια άκρη μέχρι την άλλη από την Αμερική μέχρι την Αφρική και την Ευρώπη και κλείνομε τις εκδηλώσεις αυτές με την θεατρική παράσταση την Παρασκευή που είναι ανοικτή για τους πολίτες και έχομε και ιδιαίτερη ευχαρίστηση να φιλοξενούμε στην παράσταση αυτή τα παιδιά από τη Ρωσία και τα άλλα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που βρίσκονται εδώ στο πρόγραμμα του Υπουργείου εξωτερικών.

Το δε Σάββατο θα έχουμε μια ομιλία από τον καθηγητή τον κ. Ταβερναράκη τον πρόεδρο του ΙΤΕ για να μας πει τι ακριβώς κάνουν στο ΙΤΕ, ξέρω ότι κάνουν μια φοβερή δουλειά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αμέσως μετά θα έχουμε τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες – εκλογές όχι μόνο για το προεδρείο, αλλά και για το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση