HomeHL-9Κρήτη και Κίνα ενώνουν τις… δυνάμεις τους

Κρήτη και Κίνα ενώνουν τις… δυνάμεις τους

Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πλαίσιο – κείμενο συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, των αγροτικών προϊόντων, της ενέργειας, των θαλάσσιων θεμάτων συνυπέγραψαν σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης και η  επαρχία της νησιωτικής περιοχής Χαϊνάν της Κίνας που αριθμεί 10 εκατομμύρια πληθυσμό και που συγκεντρώνει 60 εκατομμύρια τουρίστες. Η υπογραφή του κειμένου συνεργασίας  συνυπογράφηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα Διεθνών θεμάτων, Γιώργο Αλεξάκη και τον Κινέζο Αντιπεριφερειάρχη LI Xiansheng παρουσία Κινέζων αξιωματούχων, παρουσία των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης  Νίκου Ραπτάκη Εκτελεστικού Γραμματέα, Χρύσας Ελευθερίου Γενικής Διευθύντριας Εσωτερικής Λειτουργίας, Μάρως Αντωνακάκη Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νίκου Μωραϊτάκη συνεργάτη στο Europe Direct Crete.

img_9350

Ο κ. Αλεξάκης καλωσορίζοντας την Κινέζικη αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και στις δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας στον τουρισμό, στην προώθηση στην αγορά της Κίνας των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων,  αλλά και στην συνεργασία στον τομέα της ενέργειας αλλά και στα θαλάσσια θέματα, καθώς είναι νησιωτική και τουριστική περιοχή όπως και η Κρήτη.

20170803_100811

« Δηλώνουμε την ισχυρή θέληση μας να συνεργαστούμε στενά στους προαναφερόμενους τομείς και περιμένουμε τη δική σας ανταπόκριση » είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκης στην Κινεζική αντιπροσωπεία ενώ αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνεργασία με την Περιφέρεια από την Χαϊνάν που είναι ένας τουριστικός προορισμός και που μπορεί να «χτίσει» γέφυρες συνεργασίας ανάπτυξης της κρουαζιέρας και σύνδεση της με τα λιμάνια των δύο περιοχών.

20170803_100924

Μάλιστα για το θέμα του τουρισμού ο κ. Αλεξάκης είπε ότι πέρσι ήρθαν 100.000 Κινέζοι στην Ελλάδα για διακοπές και αντίστοιχα 35.000 Έλληνες πήγαν στην Κίνα, ενώ εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 που θα υπάρξει απευθείας γραμμή Πεκίνο – Αθήνα θα υπάρξει ενίσχυση των τουριστικών ανταλλαγών. Ο Κινέζος Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του  όπως και η ακολουθία του  εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία τους στην Κρήτη και για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης.

dsc00744

Μάλιστα ο Κινέζος Αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Αλεξάκη να επισκεφτεί την Χαϊνάν τον Νοέμβριο που θα φιλοξενήσει το διεθνές φεστιβάλ τουρισμού, γεγονός που θα ισχυροποιήσει τις μεταξύ μας σχέσεις. Ο LI Xiansheng εξέφρασε τη θερμή του επιθυμία να προχωρήσει η συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτεραστην ανταλλαγή όπως είπε και διαχείριση του τουρισμού στις δύο περιοχές. Ο ίδιος χαρακτήρισε την Ελλάδα έναν από τους πλέον διάσημους προορισμούς στην Μεσόγειο θάλασσα και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας στο τομέα της κρουαζιέρας. Μάλιστα για τον λόγο αυτό μετά τη συνάντηση στην Περιφέρεια υπήρξε δεύτερη συνάντηση στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου με τη συμμετοχή του κ. Αλεξάκη, της Κινεζικής αντιπροσωπείας όπου συζητήθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή η δυνατότητα σύνδεσης του Λιμένος Ηρακλείου με λιμάνια της Επαρχίας Χαϊνάν της Κίνας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση