HomeHL-WorldΓαλλία, ΗΠΑ και Ισπανία πρώτες σε τουρισμό το 2016

Γαλλία, ΗΠΑ και Ισπανία πρώτες σε τουρισμό το 2016

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γαλλία παρέμεινε το 2016 η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο, ενώ ακολουθούν με διαφορά στήθους οι ΗΠΑ και η Ισπανία, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ο οποίος συνήθως ανακοινώνει τα στοιχεία του από τον Ιανουάριο αλλά φέτος καθυστέρησε για ανεξήγητο λόγο.

Η Γαλλία δέχτηκε 82,6 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016, παρουσιάζοντας μείωση λίγο παραπάνω από 2% σε σχέση με το 2015.

Οι ΗΠΑ είδαν τον αριθμό των τουριστών να μειώνεται κατά 3%, στα 75,61 εκατομμύρια, διατηρώντας μόλις τη δεύτερη θέση τους μπροστά από την Ισπανία, όπου οι αφίξεις αυξήθηκαν περισσότερο από 10%, στα 75,56 εκατ. επισκέπτες.

Η μεγάλη τουριστική αύξηση στην Ισπανία εν μέρει ενισχύεται εδώ και δύο χρόνια από τη διστακτικότητα των επισκεπτών να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος ή οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που επλήγησαν από επιθέσεις.

Ακολουθούν η Κίνα (59,3 εκατομμύρια) και η Ιταλία (52,4 εκατομμύρια) που κατείχαν ήδη την τέταρτη και την πέμπτη θέση στην κατάταξη του 2015.

Η Βρετανία ανήλθε στην έκτη θέση, ακολουθούν η Γερμανία, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη και η Τουρκία.

Για την κατάταξή του αυτή, ο ΠΟΤ καταγράφει τον αριθμό των επισκεπτών που έχουν τουλάχιστον μια διανυκτέρευση στην αναφερόμενη χώρα.

Λαμβάνοντας ως κριτήριο τα έσοδα που αποδίδονται από τους τουρίστες, οι ΗΠΑ κατέχουν εντούτοις την πρωτιά με 206 δισεκατομμύρια δολάρια (173 δισεκ. ευρώ) που εισέπραξαν το 2016, διευκρινίζει ο ΠΟΤ.

Η Ισπανία κατατάσσεται δεύτερη με σχεδόν 60 δισεκ. δολάρια, αύξηση 6,7% σε ένα έτος, και ακολουθούν η Ταϊλάνδη και η Κίνα.

Η Γαλλία είναι στην πέμπτη θέση με 42 δισεκ. δολάρια, παρότι ανεβηκε μια θέση το 2016 σε σχέση με το 2015.

Η Βρετανία πέφτει από την τρίτη στην έβδομη θέση, στα 34 δισεκ. δολάρια, εν μέρει λόγω της υποτίμησης της στερλίνας έναντι του δολαρίου που παρατηρήθηκε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, εξηγεί ο ΠΟΤ.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση