HomeΕΛΛΑΔΑΙατροδικαστής για το δυστύχημα με το ταχύπλοο στην Κέρκυρα

Ιατροδικαστής για το δυστύχημα με το ταχύπλοο στην Κέρκυρα

«Η προπέλα τον έκοψε βαθιά και με δύναμη στο κεφάλι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χτύπημα από την προπέλα της μηχανής του σκάφους ήταν το μοιραία για το νεαρό Ελβετό που έχασε τη ζωή του στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας ο «η προπέλα τον έκοψε βαθιά και με δύναμη στο κεφάλι». Αν αυτό είχε αποφευχθεί τότε ο νεαρός δεν θα είχε χάσει τη ζωή του, αφού το πρώτο χτύπημα στο χέρι δεν ήταν τόσο σοβαρό.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός Ελβετός άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα στην Κέρκυρα όταν τον χτύπησε η προπέλα του σκάφους που οδηγούσε η 25χρονη σύντροφός του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Χρυσαυγή Κούση ο άτυχος Ελβετός είχε συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο. Πέρασε η προπέλα σαν λεπίδα και του έκοψε δέρμα, κρανίο, εγκέφαλο με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος. Επίσης είχε ένα βαθύ κόψιμο στο δεξί του μπράτσο. Αν είχε μόνο αυτό το κόψιμο θα ζούσε ο άνθρωπος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της μοιραίας βόλτας

Το ζευγάρι, ένας 28χρονος και μία 25χρονη, είχε νοικιάσει το μηχανοκίνητο σκάφος για να κάνουν βόλτα στη θάλασσα. Υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες ο 28χρονος βρέθηκε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή τους από χτύπημα της προπέλας στο κεφάλι.

Ειδικότερα και, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας το ζευγάρι Ελβετών είχε νοικιάσει ένα μηχανοκίνητο σκάφος και έπλεε στην θαλάσσια περιοχή Γυάλι Γιαννάδων με Κυβερνήτη την 25χρονη γυναίκα. Ο 28χρονος άνδρας βρισκόταν στην πλώρη του σκάφους και ξαφνικά βρέθηκε στην θάλασσα κάτω από συνθήκες που διερευνώνται με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από την προπέλα και να τραυματιστεί θανάσιμα. Στην συνέχεια η 25χρονη γυναίκα με την βοήθεια άλλων σκαφών μετέφεραν τον άτυχο άντρα στην ξηρά και από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Το Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας διενεργεί την προανάκριση, ενώ φως στα αίτια του θανάτου θα ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση. Μετά το ατυχές περιστατικό η 25χρονη κοπέλα που είναι σε κατάσταση σοκ, συνελήφθη, στη συνέχεια όμως αφέθηκε ελεύθερη.

Το σκάφος που νοίκιασε το ζευγάρι Ελβετών είχε μικρή ιπποδύναμη και δεν ήταν απαραίτητο οι ενοικιαστές του να έχουν δίπλωμα.

Από την πλευρά του ωστόσο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης από την οποία οι δύο Ελβετοί νοίκιασαν το μηχανοκίνητο σκάφος δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς.  Για τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους δεν χρειάζεται δίπλωμα. Το σύνθημά μας είναι: «Πρώτα η ασφάλεια». Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση