HomeHL-9Έρευνα – σοκ: Υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης

Έρευνα – σοκ: Υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης

Επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ στον πρωθυπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης χώρας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). «Υπάρχουν Κέντρα Υγείας που δεν είναι σε θέση να κάνουν μία ακτινογραφία ή μία γενική αίματος, την ώρα που πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα σκουριάζουν στις ζελατίνες» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, παρουσιάζοντας στοιχεία για τις κενές θέσεις, τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά γιατροί και ασθενείς, σε 65 Κέντρα Υγείας της χώρας.

Στην Κρήτη, τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, που εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 100 – 120 ασθενείς την ημέρα. «Παρατηρούνται ελλείψεις στην ιατρική υπηρεσία, που πρέπει να καλύψει τα περιφερειακά ιατρεία και το πολυδύναμο ιατρείο του Τυμπακίου. Δεν υπάρχει ακτινολόγος και μικροβιολόγος. Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει υπέρηχο, ενώ ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι ελλιπής» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στα Ανώγεια, οι βάρδιες των ασθενοφόρων δεν… βγαίνουν, λόγω έλλειψης οδηγών, ενώ το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στο Κέντρο Υγείας Βάμου, στα Χανιά. Στο Αρκαλοχώρι, η ΠΟΕΔΗΝ «βλέπει» ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Στο Πέραμα Ρεθύμνου το γραφείο κίνησης είναι υποστελεχωμένο, στο Τζερμιάδο Λασιθίου δεν επαρκούν οι νοσηλεύτριες, ενώ στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, στον νομό Χανίων, υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες στην κάλυψη των διακομιδών, σε 24ωρη βάση.

«Κοινό χαρακτηριστικό των Κέντρων Υγείας είναι η μεγάλη επισκεψιμότητα σε τακτικά ή έκτακτα περιστατικά, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι ελλείψεις  στην υλικοτεχνική υποδομή, τα προβλήματα στη διακομιδή ασθενών προς τα νοσοκομεία των νομών, ενώ προκύπτουν και θέματα ασφάλειας των εργαζομένων, λόγω παραβατικών ενεργειών, κυρίως τις νυχτερινές ώρες» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ για τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση