HomeHL-WorldΚίνδυνος να χαθούν 40.000 θέσεις τραπεζικών στελεχών στο Λονδίνο

Κίνδυνος να χαθούν 40.000 θέσεις τραπεζικών στελεχών στο Λονδίνο

Λόγω Βrexit

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως και 40.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν από τον χρηματοοικονομικό τομέα αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια εμπορική συμφωνία, ενώ το κόστος για τις τράπεζες μπορεί να αυξηθεί έως και 4%.

Τη σχετική προειδοποίηση απευθύνει η  συμβουλευτική Oliver Wyman. Οπως αναφέρει το Politico σε έκθεση της εταιρείας αναφέρεται ότι «μια μακροπρόθεσμη στροφή του ευρύτερου οικοσυστήματος των χρηματοοικονομικών αγορών προς την Ε.Ε. μπορεί να μετακινήσει περίπου 35.000 με 40.000 θέσεις εργασίας από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε., μόνο στη χονδρική τραπεζική».

«Οι τράπεζες αναμένουν επίσης να αυξηθεί και το λειτουργικό τους κόστος, καθώς κάποιες λειτουργίες που προηγουμένως βρίσκονταν στο Λονδίνο θα πρέπει να μεταφερθούν και στις θυγατρικές τους στην Ε.Ε.» προβλέπει η συμβουλευτική εταιρεία, υπολογίζοντας ότι το ετήσιο κόστος των τραπεζών θα αυξηθεί κατά 2 με 4%.

Την ίδια ώρα η έκθεση εκτιμά ότι ένα «σκληρό Brexit» θα προκαλέσει κατακερματισμό στην αγορά χονδρικής τραπεζικής της Ευρώπης, καθιστώντας την «αρκετά λιγότερο κερδοφόρα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση