HomeΕΛΛΑΔΑΤρίτη έκρηξη σε ΑTM στη Ζάκυνθο σε δύο εβδομάδες

Τρίτη έκρηξη σε ΑTM στη Ζάκυνθο σε δύο εβδομάδες

Στην περιοχή του Τσιλιβί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Διακοπές» στη… Ζάκυνθο φαίνεται πως κάνει μια σπείρα διαρρηκτών που έχουν βάλει στο μάτι τα ΑΤΜ του νησιού. Για τρίτη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες και δεύτερη στην περιοχή του Τσιλιβί, ανατίναξαν ένα μηχάνημα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Οι δράστες αναστάτωσαν την περιοχή γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκαλώντας ισχυρότατη έκρηξη που διέλυσε εντελώς το μηχάνημα και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε μια κοντινή επιχείρηση, οι μεγάλου μήκους τζαμένια πρόσοψη της οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από το ωστικό κύμα. Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη το ύψος του ποσού που άρπαξαν, ούτε το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν και ήταν πιθανότατα δυναμίτιδα με φυτίλι.

Η μεθοδολογία δείχνει ότι η έκρηξη ήταν «έργο» της ίδιας ομάδας που είχε ανατινάξει ένα ακόμη ΑΤΜ στο Τσιλιβί στις 17 Ιουλίου. Όμως, οι δράστες είχαν φύγει με άδεια χέρια, καθώς το ειδικό κιβώτιο με τα χρήματα δεν απελευθερώθηκε από την έκρηξη. Αλλά και στις 10 Ιουλίου, είχαν ανατινάξει ένα ΑΤΜ στην περιοχή των Αλυκών και είχαν αρπάξει άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ζακύνθου ερευνούν για να εντοπίσουν τους δράστες και τις έρευνες συντονίζει η Ασφάλεια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση