Αυξημένες κατά 8,5% είναι οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό για το σύνολο της θερινής περιόδου 2017 στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με τον αντίστοιχο προγραμματισμό του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sete Intelligence, που προέρχονται από την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων για τα όλα τα αεροδρόμια, πλην εκείνου της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, τον μήνα Αύγουστο αναμένεται αύξηση της τάξεως του 6,6% , η οποία αφορά σε περισσότερες από 201.000 αεροπορικές θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Θετικά είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Κρήτη, τουλάχιστον ως προς τον αριθμό των επισκεπτών που αναμένεται να έρθει στο νησί αεροπορικώς, με πτήσεις τσάρτερ στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Έτσι, για τον μήνα που ξεκινά αύριο, εκτιμάται ότι οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις σε αεροσκάφη που θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» θα είναι αυξημένες κατά 24.000, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 3,2%. Αντίστοιχα, αύξηση κατά 2,6%  παρουσιάζουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις και στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων, οι οποίες υπολογίζονται σε 6.000.

Τι σημαίνουν οι «αεροπορικές θέσεις» για την πορεία του τουρισμού

Οι δείκτες που προκύπτουν από τα στοιχεία των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων θεωρούνται σημαντικές, αφού στην ουσία προοιωνίζουν την πορεία της τουριστικής ζήτησης.

Ο προγραμματισμός των πτήσεων από τους tour operators του εξωτερικού, αποτυπώνει πιο απλά «πόσο γεμάτα επιβάτες» ταξιδεύουν τα αεροσκάφη προς τα αεροδρόμια υποδοχής. Από τους δείκτες αυτούς προκύπτει η πληρότητα των τσάρτερ σε αναλογία με τη ζήτηση, με αποτέλεσμα τα στοιχεία των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων να αποτελούν ένδειξη για την πορεία της τουριστικής κίνησης.

Με πληροφορίας από tornosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση