Αθρόες ήταν οι συλλήψεις αλλοδαπών, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με “πλαστά φτερά” από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου προς διάφορες Ευρωπαικές χώρες.

Οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένος γίνονται καθημερινά στο ίδιο έργο θεατές, καθώς δεκάδες αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων, προσπαθούν να αναχωρήσουν από το νησί με πλαστά διαβατήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, από τις 21 έως τις 30 Ιουλίου συνολικά 49 αλλοδαποί, ηλικίας από 16 έως και 51 ετών προσπάθησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προς διάφορους προορισμούς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δέκα υπήκοους Αφγανιστάν, είκοσι δύο Σύριους, επτά από το Ιράκ , τρεις υπήκοους Ερυθραίας, έναν υπήκοος Αλγερίας, τρεις από την Αιτή, έναν υπήκοο Πακιστάν έναν Λιβανέζο και έναν υπήκοο Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ιταλίας, Γαλλίας, Ερυθραίας, Δανίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Αλβανίας, Ισπανίας, Βουλγαρίας, Βραζιλίας, Πολωνίας, Πακιστάν, Νορβηγίας, Πορτογαλίας, Τσεχίας και Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να ταξιδέψουν με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Σουηδία, Ολλανδία, Ισπανία και Ελβετία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση