HomeΕΛΛΑΔΑΞανθός για Εντατικές: Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση

Ξανθός για Εντατικές: Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια διαφορετική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, δίνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Μπορεί οι καταγγελίες για ελλείψεις σε κρεβάτια να είναι καθημερινές, ο υπουργός ωστόσο υποστηρίζει ότι είμαστε «σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε περίπου 200 κλειστά κρεβάτια Εντατικής, λόγω έλλειψης προσωπικού. «Εμείς προχωρήσαμε σε προσλήψεις και μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση», εξήγησε.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση αυτή την περίοδο», ανέφερε λέγοντας ότι η ζήτηση κλινών εντατικής είναι σε πολύ μικρά νούμερα την περίοδο αυτή.

«Σήμερα, στην πραγματικότητα όλα τα σοβαρά περιστατικά εξυπηρετούνται και αντιμετωπίζονται», υποστήριξε. Ενώ η καθυστέρηση που μπορεί να έχει κάποιος για να βρει κρεβάτι ΜΕΘ, όπως είπε «είναι λίγων ωρών».

«Είναι προσβλητικό για την δουλειά των εργαζομένων του ΕΣΥ να λένε ότι τους αφήνουν στην τύχη τους», ανέφερε ο υπουργός.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση