HomeHL-9Εκδηλώσεις… υπό το φως του φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους

Εκδηλώσεις… υπό το φως του φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους

Δείτε ποιοι είναι στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις βραδιές Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, πολλοί αρχαιολογικοί χώροι θα πραγματοποιήσουν  δρώμενα στην Κρήτη και η είσοδος σε όλους τους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ενετική Έπαυλη De Mezzo στην Ετιά Σητείας: Μουσική εκδήλωση με τοπικές χορωδίες.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 

Ν. Ηρακλείου

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Αυγουστιάτικη Βεγγέρα» συναυλία στον υπαίθριο χώρο του μουσείου, μια ετερόηχη μουσική ομάδα από διαφορετικούς καλλιτέχνες θα παρουσιάζει ποικίλα ηχοχρώματα από το μουσικό και ποιητικό υλικό της πααραδοσιακής μουσικής της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, από τον Ερωτόκριτο μέχρι και τους σημερινούς μαντιναδόρους.

Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων: Μουσική εκδήλωση με τον Μάριο Φραγκούλη.

Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας: Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα «Θαλήτας».

Αρχαιολογικός χώρος Τυλίσου: Μουσική βραδιά εις μνήμη Κωνσταντή Κουβίδη με το κουαρτέτο του Γιάννη Παπατριανταφύλλου.

Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Νομός Χανίων

Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας: «Ταξιδεύουμε με τα φτερά της Μουσικής»    Μουσική εκδήλωση με τις αδερφές, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή και τον Γιώργο Καλούδη.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αλώνι ανατολικά των κτισμάτων της πρώην Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.

Αρχαιολογικός χώρος Ρόκκας: Συμφωνική συναυλία με την Σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου,  τον Μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου. Θα παρουσιαστούν Άριες από Όπερες και η 3η Συμφωνία Μπετόβεν (Eroica).

Τρίτη  8 Αυγούστου 2017

Αρχαιολογικός χώρος Ονιθέ Γουλεδιανά Ρεθύμνου Μουσικοθεατρική παράσταση με τη Μάνια Παπαδημητρίου και τον Άρη Γραικούση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση