HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟι Γιορτές Ρόκκας αφηγούνται μια υπέροχη ιστορία

Οι Γιορτές Ρόκκας αφηγούνται μια υπέροχη ιστορία

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι 7 Αυγούστου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Γιορτές Ρόκκας αφηγούνται μια μικρή ιστορία, την ιστορία ενός τόπου που διψάει για τέχνη, για ζωή, για ανάπτυξη και που βρίσκει φωνή να εκφραστεί μέσα από τις δράσεις και τους καλλιτέχνες του. Οι διοργανωτές, οι εθελοντές και οι επισκέπτες των Γιορτών Ρόκκας πλημμύρισαν τα χωριά της Ρόκκας και της Κεράς αυτήν την πρώτη εβδομάδα εκδηλώσεων.

giortes-rokkas-1

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου τα παιδιά του ίδιου του τόπου υποδέχτηκαν τους χωριανούς και τους επισκέπτες, σε μια ατμοσφαιρική τελετή σκηνοθετημένη από την Θεώνη Κουτσουνάκη, με τις εικαστικές δημιουργίες της Τζωρτζίνα Σόλο και την πρωτότυπη μουσική του Νίκου Μιχελιδάκη. Στη συνέχεια η Τζωρτζίνα Τσοντάκη, μαζί με τους μουσικούς Νίκο Σταματάκη, Δημήτρη Κολλιντζα, Άκη Πιτσανη, Στέλιο Οικονομακη, άφησε τη φωνή της να ταξιδέψει στην παράδοση όπως μόνο ένας νέος άνθρωπος- γέννημα του τόπου μπορεί. Στην κορύφωση της βραδιάς ο Ψαραντώνης κι ο Ψαρογιώργης, με τον Γιάννη Παπατζανή και τον Γιάννη Πολυγχρονάκη σε μια μεθυστική συναυλία, παρέσυραν με το μοναδικό τους τρόπο όλο τον κόσμο σε χορό, εκφράζοντας με το σώμα όσα ένιωσε η ψυχή εκείνο το βράδυ. Όσοι από τους επισκέπτες περιπλανήθηκαν στα στενά της Ρόκκας κι έφτασαν στο σημείο της παρατήρησης τ’ουρανού από το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης έφυγαν με την αίσθηση του παντοτινού και του αναλλοίωτου, του χτες που μας φέρνει στο σήμερα και μας ετοιμάζει για το αύριο.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου, στα χωριά της Ρόκκας και της Κεράς ξεκίνησαν τα εργαστήρια των λιθοξόων και του κοσμήματος, από την γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη. Εκεί, άνθρωποι όλων των ηλικιών συνάντησαν μια νέα αγάπη, αυτή προς την πρώτη ύλη που την πλάθεις και της δίνεις σχήμα και μορφή.

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου, το απόγευμα ήταν αφιερωμένο στα παιδιά στην Κερά. Οι καλλιτεχνικές δράσεις και τα παιχνίδια με την επιμέλεια παιδαγωγών και μελών της ΝΕολαίας ΚΙσάμου γέμισαν τον αέρα με φωνές, το δρόμο με χρώμα και τα πρόσωπα με χαμόγελα. Στη συνέχεια η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων, υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Νικολουδάκη, παρουσίασε το πρόγραμμα με το οποίο απέσπασε την ασημένια διάκριση στην Ασίζη της Ιταλίας, τον Απρίλιο του 2017, στον διεθνή διαγωνισμό της Interkultur. Και το βράδυ πια, για πρώτη φορά στη σκηνή της Κεράς, η πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη Εταρεία Θεάτρου Θέση παρουσίασε ένα «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» που έμοιαζε σα να κουβαλούσε μαζί του όλες εκείνες τις μέρες και τις νύχτες που τα μικρά χωριά στηρίζονται στα όνειρα των ανθρώπων τους.

Οι Γιορτές Ρόκκας συνεχίζονται μέχρι τις 7 Αυγούστου, με μουσική, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εξορμήσεις και θέατρο. Την Δευτέρα 31 Ιουλίου στη Ρόκκα, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στα γραφικά στενά, ενώ στις 21:00 επισκέπτες και χωριανοί θα τραγουδήσουν παρέα με τους Καθ’ωδών σε μια βραδιά με ελεύθερη είσοδο. Την Τετάρτη η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα θα παρουσιάσει στην Κερά την παράσταση «Το Δέντρο του Οιδίποδα», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, με μια πολυμελή ομάδα ηθοποιών και με τον βραβευμένο με το βραβείο Χορν 2017, Κωνσταντίνο Μπιμπή στο ρόλο του Οιδίποδα και του φύλακα.

Οι Γιορτές Ρόκκας 2017, προσπαθούν να φέρουν στα χωριά της Ρόκκας και της Κεράς κάτι περισσότερο από καλλιτεχνικά δρώμενα, προσπαθούν να φέρουν το αποτύπωμα της τέχνης στην κοινωνία. Κι έτσι αφηγούνται την ιστορία των καλλιτεχνών, των επισκεπτών, των εθελοντών και των ανθρώπων τους… κι αυτή είναι μια υπέροχη ιστορία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση