Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιούνται σήμερα εκδηλώσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τέσσερις δήμους της Ανατολικής Κρήτης και θα ακολουθήσει πρόγραμμα με πλούσιες δραστηριότητες.

Τις εκδηλώσεις στις οποίες θα παραστεί ο κ. Παυλόπουλος συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου έχει ως εξής:

11:00 Άφιξη στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στο Μαρτινέγκο Ηρακλείου-Υποδοχή από Τοπικές Αρχές-Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατάθεση Στεφάνου

11:45 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μουσείο «Ν. Καζαντζάκη στη Μυρτιά Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων

Ομιλία του καθηγητού κ. Χαραλαμπάκη-Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας-Ξενάγηση

18:30 Άφιξη στο Πολύκεντρο Δημοτικό κτίριο στο Κράσι του Δήμου Χερσονήσου        στην εκδήλωση με θέμα: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Αλεξίου στο Κράσι».

Χαιρετισμός του Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Καζαντζάκη κ. Γεωργίου Στασινάκη-Ομιλία της κας Γ. Ιεραπετριτάκη-Ομιλία του κ. Ν. Χρυσού.

19:20 Άφιξη στο Καμπάνειο Ίδρυμα στο Ψυχρό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου σε εκδήλωση-υποδοχή και χαιρετισμός του Προέδρου  του Ιδρύματος κ. Π.       Παπαδάκη και ακολουθεί:

Δρώμενο με θέμα «Καζαντζάκης και Μινωικός Πολιτισμός» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καζαντζάκη-Προβολή εργασιών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αναφορικά με τον Ν. Καζαντζάκη και Α. Παπαδάκη-Βράβευση των τριών καλυτέρων εργασιών από τους συμμετέχοντες νέους ομογενείς στο διαγωνισμό αναφορικά με τον Ν. Καζαντζάκη και Α. Παπαδάκη στο χώρο του Καμπάνειου Ιδρύματος

22:15 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θερινό κινηματογράφο Αρχανών Παγκόσμια πρώτη προβολή του making of της κινηματογραφικής ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης» του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Αμέσως μετά το  πέρας της ταινίας αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το    αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση