HomeΣΠΟΡΜεγάλη πρόκριση του Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο

Μεγάλη πρόκριση του Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο

Στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης εξασφάλισε στα 50μ. ελεύθερο ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Πραγματοποιώντας δεύτερη εξαιρετική κούρσα μέσα σε μία ημέρα, ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 21.71 (έναντι 21.69 που έκανε το πρωί στον προκριματικό) και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (18:39) με την πέμπτη επίδοση συνολικά.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση που ο 24χρονος κολυμβητής του Εθνικού προκρίνεται στον τελικό και πλέον θα στοχεύσει σε κάτι καλύτερο σε σχέση με την έβδομη θέση του Καζάν. Στο παρελθόν, μόνο ο Αρης Γρηγοριάδης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Νέρι Νιαγκουάρα έχουν καταφέρει να δώσουν το «παρών» σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (σε ατομικό αγώνισμα) παραπάνω από μία φορά.

Η επιτυχία του Γκολομέεβ αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν συνυπολογίσει κανείς ότι εκτός οκτάδας έμειναν τεράστια ονόματα, όπως ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι και ο Αμερικανός Νέιθαν Εϊντριαν, αλλά και αθλητές με σημαντικές διακρίσεις, όπως ο Ουκρανός Αντρι Γκοβόροφ και ο Ιταλός Λούκα Ντότο.

Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών έκανε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ με 21.29 και τον ακολούθησαν ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ (21.45), ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους (21.60) και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ (επίσης 21.60).

Με τον ίδιο χρόνο με τον Γκολομέεβ προκρίθηκε ο Φινλανδός Αρι-Πέκα Λιουκόνεν, ενώ την οκτάδα συμπληρώνουν ο Πολωνός Πάβελ Γιούρασεκ (21.74) και ο Βραζιλιάνος -κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ- Σέζαρ Σιέλο Φίλιο (21.77).
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση