HomeHL-EconomyΣε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση ΕΕΤ- Δραγασάκη

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση ΕΕΤ- Δραγασάκη

Άτυπη συνάντηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άτυπη συνάντηση με στελέχη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (πρόεδρος Νίκος Καραμούζης και γγ Χαρούλα Απαλαγάκη) είχε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που εγκαινιάστηκε στην ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο (24.4.2017), παρουσία υπουργών (Οικονομικών, Δικαιοσύνης κ.ά.), κυβερνητικών στελεχών, του προεδρείου της ΕΕΤ και των CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Τράπεζας Αττικής.

Στη συνάντηση της Παρασκευής υπήρξε follow up της προηγούμενης συνεδρίασης και διαπιστώθηκε ότι σε δύο από τα βασικά ζητήματα που είχαν τεθεί («Εξωδικαστικός Μηχανισμός» και εγκατάσταση POS) έχει υπάρξει η επιθυμητή πρόοδος, η οποία καταδεικνύει τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να παραχθούν από τη συντονισμένη και λειτουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Ακόμη, επισημάνθηκε ότι, σε συνέχεια των αποφάσεων της σύσκεψης του Απριλίου, έχουν ήδη συγκροτηθεί δύο Ομάδες Εργασίας (μία μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, μία μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης) και έχει δρομολογηθεί μία ακόμη (μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης).

Και οι δύο πλευρές επισήμαναν ότι η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές διανοίγει θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση της εμπιστοσύνης σε αυτή.

Ο κ. Καραμούζης ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο για τις πρωτοβουλίες της ΕΕΤ το επόμενο διάστημα, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον ως πρωταγωνιστικού επενδυτικού προορισμού.

Συμφωνήθηκε, ακόμη, να υπάρξει στο πεδίο αυτό συντονισμός, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση