HomeΕΛΛΑΔΑΣτο μικροσκόπιο τα οικονομικά της Τεκτονικής Στοάς της Ελλάδος

Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά της Τεκτονικής Στοάς της Ελλάδος

Σε εξέλιξη έρευνα για ενδεχόμενες οικονομικές ατασθαλίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μικροσκόπιο δυο πραγματογνωμόνων μπαίνουν τα οικονομικά της Τεκτονικής Στοάς της Ελλάδος από το 2006 έως σήμερα.

Το Πρωτοδικείο (132/2017) προχώρησε στον διορισμό των πραγματογνωμόνων, με αφορμή την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για ενδεχόμενες οικονομικές ατασθαλίες, με την παραγγελία να ελέγξουν εξονυχιστικά όλες τις κινήσεις των βιβλίων εσόδων και εξόδων και των τραπεζικών κ.λπ. λογαριασμών.

Το δικαστήριο ζητεί από τους ειδικούς να ερευνήσουν «τους ισολογισμούς από το έτος 2006 έως τώρα και τις διαφορές που προκύπτουν από τα στοιχεία που θα ελεγχθούν, τις εκθέσεις των εξελεγκτικών επιτροπών και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παραλαβής των ταμείων από τους αντίστοιχους ταμίες κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους».

Με την δικαστική απόφαση ζητείται από τους δύο ορκωτούς λογιστές «να αποφανθούν με έκθεση τους δεόντως αιτιολογημένη» ως προς «το ακριβές τυχόν υπεξαιρεθέν ποσό από τα ταμεία» για το επίμαχο χρονικό διάστημα, αλλά και «ποιοι εισέπραξαν τα ποσά αυτά και για ποιο σκοπό».

Επιπλέον, οι πραγματογνώμονες καλούνται να αναζητήσουν «τυχόν φαινόμενα κακοδιοίκησης – κακοδιαχείρισης και τυχόν διαφθοράς ή και τυχόν οικονομικών ατασθαλιών».

Στόχος του ελέγχου είναι να εντοπιστούν οι τελικοί αποδέκτες των περίπου δυο εκατομμυρίων που φέρονται να λείπουν από τα ταμεία της Μεγάλης Στοάς υπόθεση για την οποία έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Το δικαστήριο διόρισε τους πραγματογνώμονες μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο προσωρινός πρόεδρος Βασίλειος Κούτσης και ο δικηγόρος Ηλίας Κοντογιάννης, μέλος της Στοάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο, με άλλη δικαστική απόφαση, αποβλήθηκε το παλαιό Διοικητικό Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και διορίστηκε προσωρινή διοίκηση.
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση