HomeΚΡΗΤΗΣτην τελική ευθεία η αναβάθμιση και ασφάλεια του ΒΟΑΚ

Στην τελική ευθεία η αναβάθμιση και ασφάλεια του ΒΟΑΚ

Τι έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση και ασφάλεια του Βόρειου Οδικού  Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που συνεδρίασε στα Χανιά ενέκρινε μια σειρά από δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως ανακοινώθηκε από τον οργανισμό, εγκρίθηκε το πρακτικό τεχνικής αξιολόγησης της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «Μελέτη Οδικής Ασφάλειας του ΒΟΑΚ», η χρηματοδότηση για την ανάθεση της μελέτης «Προκαταρκτικός Προσδιορισμός Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο, στο τμήμα Χανιά-Ηράκλειο» καθώς και η προσωρινή παραλαβή του έργου «Ολοκλήρωση έργων παράκαμψης Μαλλίων».

Κατά τη συνεδρίαση ο διευθύνων σύμβουλος, Φώτης Καζάζης ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ ΟΑΚ Α.Ε. και υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο οργανισμός προχωρά στην ανάθεση της μελέτης για τον προκαταρκτικό προσδιορισμό περιβαλλοντικών απαιτήσεων για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ. Το παραδοτέο της μελέτης θα τεθεί στη συνέχεια σε διαδικασία διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο ίδιο πλαίσιο είναι σε εξέλιξη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΑΚ Α.Ε. η διαδικασία ένταξης της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού για το ΒΟΑΚ στο πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε από την αρμόδια επιτροπή η τεχνική αξιολόγηση του διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «Μελέτη Οδικής Ασφάλειας του ΒΟΑΚ».

Η επιτροπή συνεχίζει το έργο της με την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών. Υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται η εκπόνηση διαφόρων κατηγοριών μελετών που θα απαιτηθούν για την ολοκληρωμένη παρέμβαση στο θέμα της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Ακόμη, κατά τη συνεδρίασή του το Διοικητικού Συμβουλίου ενέκρινε και άλλα έργα και δράσεις, μεταξύ των οποίων την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Σφακίων για τη βελτίωση συνθηκών ύδρευσης οικισμών του δήμου και την έρευνα για την πλήρη αξιοποίηση της πηγής των Γλυκών Νερών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση