HomeΚΟΣΜΟΣΕννέα εγκαταλελειμμένα ζώα «ξέφυγαν» από θανάσιμη παγίδα

Εννέα εγκαταλελειμμένα ζώα «ξέφυγαν» από θανάσιμη παγίδα

Μεταφέρθηκαν σε κέντρο αποκατάστασης στην Προύσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διεθνής οργάνωση για την προστασία των ζώων Four Paws και το τουρκικό υπουργείο Περιβάλλοντος κατάφεραν να σώσουν εννέα ζώα που βρίσκονταν εγκαταλελειμμένα σε έναν ζωολογικό κήπο στο Χαλέπι της Συρίας, μεταφέροντάς τα με ασφάλεια σε κέντρο αποκατάστασης στην Προύσα της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Πρόκειται για τρία λιοντάρια, δύο τίγρεις, δύο αρκούδες και δύο ύαινες, τα οποία κατάφεραν να επιβιώσουν παρά τις εξάχρονες μάχες στο Χαλέπι της Συρίας. Τα ζώα ήταν εγκαταλελειμμένα στον ζωολογικό κήπο Άαλιμ αλ Σάχαρ (Μαγικός Κόσμος) και όταν διακομίστηκαν στο κέντρο αποκατάστασης στην Προύσα ήταν σε άθλια κατάσταση.

zoa-proysa2

«Θα τους κάνουμε αιματολογικές εξετάσεις, θα κάνουμε υπερήχους και θα ελέγξουμε την όρασή τους. Έτσι θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και της υγείας τους», εξήγησε ο Φρανκ Γκέριτς, κτηνίατρος άγριων ζώων.

zoa-proysa3

Η Προύσα, το σημείο που έχουν μεταφερθεί τα ζώα αποτελεί καταφύγιο για πολλούς πρόσφυγες της Συρίας. Εκεί θα αναρρώσουν και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στα καινούρια τους σπίτια.

zoa-proysa4

Σύμφωνα με την Daily Sabah που επικαλείται τον επικεφαλής της διεθνούς οργάνωσης για την προστασία των ζώων Four Paws ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του εξαετούς και πλέον πολέμου πολλά ζώα, μη μπορώντας να δραπετεύσουν από τα καταφύγιά τους, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς.

zoa-proysa5

«Στόχος της αποστολής μας είναι μεταξύ άλλων να ακουστεί το μήνυμα ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να είναι απομονωμένη και ότι θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι αυτά τα ζώα υποφέρουν» είπε ο ίδιος.

zoa-proysa6

Σε μια δεύτερη φάση δύο λιοντάρια και δύο σκυλιά θα μεταφερθούν στην Τουρκία.

zoa-proysa7

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση