HomeHL-9Η ώρα της δικαιοσύνης για το «δουλεμπόριο ψυχών»

Η ώρα της δικαιοσύνης για το «δουλεμπόριο ψυχών»

Στο εδώλιο ο Τούρκος που είχε μεταφέρει παράνομα στην Ιεράπετρα 41 μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ξημέρωμα της 25ης Νοεμβρίου 2016 ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, πλέοντας στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κουφονησίου.

Η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος ήταν άμεση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης για τα συνολικά 42 άτομα που βρίσκονταν στοιβαγμένα σε ένα ιστιοφόρο. Όπως είχε γίνει γρήγορα αντιληπτό επρόκειτο για μία ακόμη περίπτωση μεταναστών που είχαν ξεπουλήσει ό,τι είχαν και δεν είχαν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, ακόμη και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.

Ανάμεσα στους διασωθέντες, όλοι τους Πακιστανικής καταγωγής βρισκόταν και μία έγκυος γυναίκα στον 6ο μήνα της κύησης αλλά και ο 40χρονος Τούρκος ο φερόμενος ως ο δουλέμπορος, που είχε επιβιβάσει τους μετανάστες στο ιστιοφόρο με προορισμό λιμάνι της νότιας Ιταλίας.

Στο εδώλιο ο δουλέμπορος

Για την υπόθεση αυτή δικάζεται σήμερα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ο Τούρκος υπήκοος, που φέρεται να διακίνησε παράνομα έναντι αδράς αμοιβής τους 41 μετανάστες από το Πακιστάν. Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί χθες Τετάρτη, ωστόσο η έναρξη της δικασίμου μετακινήθηκε για σήμερα λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση