HomeHL-Economy«Είμαστε δίπλα στην υγιή οικονομία» τόνισε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟE

«Είμαστε δίπλα στην υγιή οικονομία» τόνισε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟE

Μήνυμα στήριξης από τα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα στήριξης των υγιών επιχειρήσεων έστειλε σήμερα από τα Χανιά ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Σταύρος Θωμαδάκης, ο οποίος συμμετείχε σε ανοικτή εκδήλωση με θέμα την παραοικονομία και το παραεμπόριο, που οργάνωσαν στο επιμελητήριο της πόλης, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ Θωμαδάκης, «εμείς είμαστε δίπλα τους, είμαστε δίπλα στην υγιή οικονομία. Θα προσπαθήσομε με κάθε τρόπο να συνδράμουμε με το έργο μας τις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες λειτουργούν νομίμως και παράγουν αποτέλεσμα για τον τόπο».

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ χαρακτήρισε το παραεμπόριο ως μεγάλη πληγή για την οικονομία σε όλη την Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα μελέτης που πρόσφατα παρουσιάστηκε, επεσήμανε ότι σε επίπεδο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το παραεμπόριο έχουν χαθεί περίπου 700.000 θέσεις εργασίας, ενώ το ποσό των χαμένων φόρων, αγγίζει τα 85 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, τόνισε ότι στη χώρα οι βασικότερες μορφές του παραεμπορίου που καλείται να αντιμετωπίσει το ΣΔΟΕ, αφορούν το αλκοόλ και τα προϊόντα καπνού.

Ο κ. Θωμαδάκης δήλωσε πως βρέθηκε στο επιμελητήριο της πόλης στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η υπηρεσία του να ενημερωθεί από τους ίδιους τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την παραοικονομία και τα παραποιημένα προϊόντα, προαναγγέλλοντας ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα επιμελητήρια της χώρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Μαργαρώνης, τόνισε ότι η πάταξη της παραοικονομίας και του παραεμπορίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την μείωση της φορολογίας και τη στήριξη των υγιών επιχειρήσεων.
ert.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση