HomeHL-9Ληστεία στις Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ: Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες

Ληστεία στις Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ: Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών άγνωστων ανδρών που λήστεψαν το απόγευμα της Τρίτης το υποκατάστημα των «Ταχυμεταφορών» των ΕΛ.ΤΑ στα Χανιά.

Στο μεταξύ, στις έρευνες της αστυνομίας θα αξιοποιηθεί και το υλικό που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας τόσο του Ταχυδρομείου όσο και των γύρω επιχειρήσεων.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το ακριβές ποσό που κατάφεραν να αρπάξουν οι τρεις μαυροντυμένοι άνδρες.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών διανομέων των Ταχυμεταφορών, γύρω στις 17:45 της Τρίτης, βρίσκονταν στο εσωτερικό της αποθήκης και έκαναν καταμέτρηση των εισπράξεων της ημέρας έχοντας ολοκληρώσει το ωράριό τους.

Ξαφνικά, άκουσαν την έγκυο συνάδελφό τους στην υποδοχή να φωνάζει τρομοκρατημένη και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους τρεις ενόπλους, οι οποίοι είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μαύρα κράνη μοτοσικλέτας και ήταν ντυμένοι με μαύρα ρούχα, οι οποίοι με την απειλή όπλου τους ανάγκασαν να ξαπλώσουν στο πάτωμα, απαιτώντας παράλληλα τα χρήματα των εισπράξεων.

Μαζί με τους υπαλλήλους των Ταχυμεταφορών οι ληστές υποχρέωσαν να πέσει στο πάτωμα και μια πελάτισσα των ΕΛ.ΤΑ, ενώ χαστούκισαν με δύναμη και έναν από τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια άρπαξαν τα χρήματα των διανομέων, τα χρήματα που βρίσκονταν στο ταμείο της υποδοχής καθώς και ένα σάκο με αλληλογραφία πιθανότατα επειδή πίστεψαν πως είχε μετρητά.

Βγαίνοντας από το κτίριο επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού και εξαφανίστηκαν κινούμενοι αντικανονικά στην οδό Αναπαύσεως όπου βρίσκεται το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.

Υπενθυμίζεται πως η έγκυος υπάλληλος για προληπτικούς λόγους υπεβλήθη σε εξετάσεις για να ελεγχθεί η κατάσταση του εμβρύου.

Στη συνέχεια αστυνομικοί που έσπευσαν στον τόπο της ληστείας εξέτασαν εξονυχιστικά τον χώρο, ενώ από την πρώτη στιγμή εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών αγνώστων δραστών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση