HomeHL-SportsΑΕΚ ΤΣΣΚΑ 0-2

ΑΕΚ ΤΣΣΚΑ 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξαιρετικά δύσκολο έγινε το έργο της ΑΕΚ για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την εντός έδρας ήττα της από την ΤΣΣΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο «δικέφαλος» έχασε με 2-0 από τους Ρώσους, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ την Τρίτη, για τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

 Γκολ-μαχαιριά δέχτηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ομάδα του Χιμένεθ, η οποία νωρίτερα ειχε δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορΜετά λοιπόν απ’ αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» πλέον ψάχνουν την υπέρβαση στον επαναληπτικό, που θα διεξαχθεί την ερχομενη εβδομάδα στη Μόσχα, για να πάρουν αυτοί το πολυπόθητο εισιτήριο.

Γκολ-μαχαιριά δέχτηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ομάδα του Χιμένεθ, η οποία νωρίτερα ειχε δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, πριν η ΤΣΣΚΑ απειλήσει με το δοκάρι του Βέρνμπλουμ στο 28′.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και πρώτη κεφαλιά του Βάσιν στο δεύτερο δοκάρι, ο αμαρκάριστος Τζαγκόεφ έστειλε εύκολα -με δεύτερη κεφαλιά- την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Τα πράγματα πάντως έμελλε να γίνουν ακόμη χειρότερα για την ελληνική ομάδα, καθώς δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 56ο λεπτό και πάλι από κόρνερ, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Βέρνμπλουμ.

Ο Πατίτο Ροντρίγκες
Ο Πατίτο Ροντρίγκες

Η «Ένωση» ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της. Την πρώτη καλή ευκαιρία την έχασε στο 19’. Ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ακινφέεφ, αλλά άργησε υπερβολικά και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ να διώξει.

Στο 28’ οι Ρώσοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Βέρνμπλουμ έξω από την περιοχή σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Σιμόες και κατέληξε στο δοκάρι. Κι ενώ το ημίχρονο θα λήξει ισόπαλο, η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε στην τελευταία φάση.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Βάσιν έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Τζαγκόεφ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ μπήκε πιο δυνατά και ευτύχησε να πετύχει γρήγορα ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 56’ ο Βιτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Βέρνμπλουμ νίκησε τον Ανέστη κι έκανε το 2-0 «καταρρακώνοντας» τη ψυχολογία των παικτών του Χιμένεθ, που εν συνεχεία δεν μπόρεσαν να μειώσουν το σκορ, με αποτέλεσμα πλέον να έχουν να ανέβουν ένα μικρό «θαύμα» στον αγώνα ρεβάνς για την πρόκριση.

Kίτρινες: Πατίτο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (60’ Κλωναρίδης ), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70’ Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (60’ Αλμέιδα )

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Φερνάντες, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ Τζαγκόεφ (75’ Νάτχο), Γκολοβίν(83’ Μιλάνοφ), Βιτίνιο, Τσαλόφ (87’ Μακάροφ)

Το κοντράστ των συναισθημάτων μετά το πρώτο γκολ της ΤΣΣΚΑ
Το κοντράστ των συναισθημάτων μετά το πρώτο γκολ της ΤΣΣΚΑ

 

O Xριστοδουλόπουλος παλεύει με τρεις παίκτες της ΤΣΣΚΑ
O Xριστοδουλόπουλος παλεύει με τρεις παίκτες της ΤΣΣΚΑ

 

Ο Αϊντάρεβιτς τα βάζει με την τύχη του
Ο Αϊντάρεβιτς τα βάζει με την τύχη του

 

Ντυμένη στα κιτρινόμαυρα η δεσποινίδα της φωτογραφίας
Ντυμένη στα κιτρινόμαυρα η δεσποινίδα της φωτογραφίας

 

 «Για όλους εσάς εκεί ψηλά... Παππού... Πατέρα... Αδέρφια... Απόψε η ΑΕΚάρα παίζει στη Φιλαδέλφεια», γράφει το πανό των φιλων της ΑΕΚ στο πέταλο...
«Για όλους εσάς εκεί ψηλά… Παππού… Πατέρα… Αδέρφια… Απόψε η ΑΕΚάρα παίζει στη Φιλαδέλφεια», γράφει το πανό των φιλων της ΑΕΚ στο πέταλο…
Διαφήμιση
Διαφήμιση