HomeΚΡΗΤΗ«Να ενταχθούν οι επιλαχόντες νέοι αγρότες στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών»

«Να ενταχθούν οι επιλαχόντες νέοι αγρότες στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών»

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της ένταξης των επιλαχόντων στο πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής γραμματέας αγροτικών φορέων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ Μ. Χαιρέτης.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά:

«Είναι αναγκαία η αύξηση των πόρων ώστε να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες νέοι αγρότες στο “Πρόγραμμα Νέων Γεωργών”. 

Το πρόγραμμα για την εγκατάσταση νέων γεωργών στοχεύει στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα,  τη βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της γεωργίας και τη διευκόλυνση και στήριξη της εγκατάστασης νέων γεωργών για την ανάπτυξη της γεωργικής τους δραστηριότητας. 

Το μεγάλο ενδιαφέρον αρκετών συμπολιτών μας για ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα καθιστά αναγκαία την αύξηση των πόρων για τους νέους γεωργούς. Ειδικότερα, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι σε όλη τη χώρα υπάρχουν περίπου 3000 νέοι αγρότες που δεν εγκρίθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Κρήτης υπάρχουν 1198 δικαιούχοι και 451 επιλαχόντες για την ένταξη των οποίων υπάρχει ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των Νέων Αγροτών και να συμπεριληφθούν οι επιλαχόντες στο “Πρόγραμμα Νέων Γεωργών”».

Διαφήμιση
Διαφήμιση