HomeΚΟΣΜΟΣΠρώην θρησκευτικός ηγέτης του Καναδά πρωταθλητής πολυγαμίας

Πρώην θρησκευτικός ηγέτης του Καναδά πρωταθλητής πολυγαμίας

Είχε 25 γυναίκες και... 145 παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότερες από 20 γυναίκες σε 25 χρόνια έχει παντρευτεί ένας πρώην θρησκευτικός ηγέτης στον Καναδά, ο οποίος εν τέλει κρίθηκε ένοχος για άσκηση πολυγαμίας στην φονταμενταλιστική κοινότητα του Μπουντιφουλ.

Ο Γουίνσον Μπλακμορ είναι σήμερα 65 χρονών, έχει παντρευτεί 25 γυναίκες και έχει περισσότερα από 145 παιδιά από τους γάμους του.

Όπως δήλωσε η τελευταία του γυναίκα στο δικαστήριο ο Γουίνσον «έκανε αυτό που του είπε ο Θεός να κάνει».

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 65χρονος παραπέμπεται στην δικαιοσύνη, καθώς μπλεξίματα με τον νόμο λόγω πολυγαμίας είχε και την δεκαετία του ‘90, αλλά τότε είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω ασάφειας του νομοθετικού πλασίου περί πολυγαμίας στον Καναδά.

Αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση, το 2011 το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η απαγόρευση της πολυγαμίας ήταν συνταγματική και δεν παραβίαζε τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Η υπόθεση ξανά άνοιξε το 2014, με τον ίδιο να κατηγορείται για ένα είδος «συζυγικής ένωσης» με 24 γυναίκες από το 1990 μέχρι το 2014.

Ο Μπλακμορ  ήταν μέλος της Θεμελιώδους Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, που ουσιαστικά πρόκειται για μία αποσχισμένη αίρεση των Μορμόνων που πιστεύει στην πολυγαμία.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη αίρεση των Μορμόνων είχε από τον 19ο αιώνα έχει αποκηρύξει την πολυγαμία, αναφέροντας πως δεν έχει καμία σχέση με αυτή, με αποτέλεσμα ο  Γουίνσον Μπλακμορ να κριθεί τώρα ένοχος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση