HomeHL-WorldΝέα ψηφοφορία στο Κογκρέσο για την κατάργηση του Obamacare

Νέα ψηφοφορία στο Κογκρέσο για την κατάργηση του Obamacare

Θολό παραμένει το τοπίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mία ακόμα απόπειρα κατάργησης του Obamacare θα γίνει την Τρίτη στο Κογκρέσο χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα έχει το επιθυμητό για τον Λευκό Οίκο αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ο Τραμπ κάλεσε τους γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων να κάνουν το καθήκον τους. «Τώρα είναι η ώρα για δράση» είπε.

Ωστόσο, οι γερουσιαστές εξακολουθούν να είναι διχασμένοι και με δεδομένη την εύθραυστη πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το αποτέλεσμα.

Ενδεικτική η δήλωση του Ρον Τζόνσον: «Δεν έχω ιδέα τι ακριβώς θα ψηφίσουμε». Οι προτάσεις που είναι στο τραπέζι είναι δύο: είτε να ψηφιστεί άμεσα η κατάργηση του Obamacare και η αντικατάστασή του με άλλο νόμο, είτε να υπάρξει μεταβατική περίοδος δύο ετών με την ελπίδα ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχει προκύψει κάτι καλύτερο για την υγειονομική περίθαλψη.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ προσπάθησε για μια ακόμα φορά να ανεβάσει το ηθικό των εμπλεκομένων: «Πολλοί από εμάς περιμέναμε χρόνια να έρθει αυτή η στιγμή και επιτέλους ήρθε» είπε.

Εν τω μεταξύ, ο βετεράνος του κόμματος Τζον Μακέιν, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο, επιστρέφει στην Ουάσινγκτον για την ψηφοφορία.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση