HomeHL-9Στα καλύτερα του κόσμου τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Στα καλύτερα του κόσμου τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Σύμφωνα με την κατάταξη της Σανγκάης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυροποιεί τη θέση του ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε όλες τις κατατάξεις που πραγματοποιούνται και δημοσιεύονται υπό την ευθύνη κορυφαίων ερευνητικών ιδρυμάτων και οργανισμών.

Προσφάτως ήρθαν στη δημοσιότητα οι κατατάξεις της Σανγκάης για το 2017, που θεωρείται από τις πλέον έγκυρες και αξιόπιστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία από τα οποία προκύπτουν οι τελικές και επιμέρους κατατάξεις υπολογίζονται μέσα από τη συμμετοχή περίπου 4.000 ιδρυμάτων ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο. Πέρα από τη λίστα της γενικής κατάταξης, στην αξιολόγηση της Σανγκάης λαμβάνονται υπόψη και κριτήρια που σχετίζονται με τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία προσφέρουν τα πανεπιστήμια στα προγράμματα σπουδών τους.

Έτσι, στις τελευταίες λίστες, το Πανεπιστήμιο Κρήτης εμφανίζεται ανάμεσα στα κορυφαία 500 ιδρύματα του κόσμου για τρία τουλάχιστον τμήματά του, το Φυσικό, το Χημικό και την Ιατρική.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τις Ιατρικές σπουδές, το αντίστοιχο τμήμα του μεγαλύτερου ΑΕΙ της Κρήτης, κατατάσσεται στη θέση 301-400, μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στην ίδια θέση κατατάσσεται επίσης το τμήμα Χημείας του ιδρύματος, ενώ το Φυσικό εμφανίζεται στη θέση 401-500 των κορυφαίων ιδρυμάτων του κόσμου.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί τέλος ότι η κατάταξη αυτή αφορά στο κριτήριο του πλήθους των δημοσιεύσεων που γίνονται μέσα από τα ερευνητικά προγράμματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, την ισχυρή θέση που κατέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης στον τομέα της έρευνας και της περαιτέρω εξέλιξης της επιστήμης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση