HomeHL-GreeceΗ Ελλάδα βγήκε στις αγορές

Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές

Αύριο η έκδοση των νέων τίτλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το τοπίο έμοιαζε και καθαρό και χωρίς εμπόδια και έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε την έξοδο στις αγορές.

Πριν απο λίγο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύεται στο ΧΑΑ, το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας. Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου.

Η τιμή του επιτοκίου θα γίνει γνωστή αύριο Τρίτη, 25 Ιουλίου.

Παρά τις περί του αντιθέτου συμβουλές, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, με την έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας.

Αυτή η εβδομάδα έμοιαζε ως τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση για να βγει στις αγορές εντός του καλοκαιριού προκειμένου να ξεφύγει, επικοινωνιακά, από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη και το μέτωπο αντιπαράθεσης που άνοιξε με την δικαιοσύνη.

Η ΕΚΤ από τη μεριά της προειδοποίησε πως η έκδοση ομολόγου πρέπει να αποτελεί μια καλή βάση εκκίνησης για τις επόμενες εκδόσεις ομολόγων και όχι  επικοινωνιακό «πυροτέχνημα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση