HomeHL-9Ξεκινά η εβδομάδα με… άνοδο της θερμοκρασίας

Ξεκινά η εβδομάδα με… άνοδο της θερμοκρασίας

Πρόβλεψη από τον Μανώλη Λέκκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άνοδο της θερμοκρασίας και υψηλά επίπεδα της υγρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, η εξασθένηση του Βορείου ρεύματος αναμένεται να προκαλέσει αρκετά υψηλές θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας σε ολόκληρη την Κρήτη, με το θερμόμετρο να φτάνει στις περισσότερες περιοχές έως και τους  36°C. Τις νυκτερινές ώρες οι θερμοκρασίες, ευτυχώς, θα επιστρέφουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Τα ποσοστά Υγρασίας όμως φαίνεται ότι θα είναι και  ο καθοριστικός παράγοντας στην αίσθηση της δυσφορίας.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα σήμερα σε όλη την Κρήτη θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ θα υπάρχουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις που θα έχουν ένταση έως 4 μποφόρ.

Την ιδια ώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί , από 23°C έως 33°C, ενώ στα Νότια και κατά τόπους στα βόρεια του νησιού θα είναι 2 έως και 3 βαθμούς υψηλότερη.

Από αύριο η ενίσχυση των ανέμων

Αναμένεται πρόσκαιρη ενίσχυση των Δυτικών ανέμων, αρχικά από την Τρίτη στα Δυτικά, ενώ από την Τετάρτη το μεσημέρι έως και την Πέμπτη το βράδυ θα ενισχυθούν σε ολόκληρο  το νησί φθάνοντας σε εντάσεις τα 5 έως και 6 Μποφώρ.

Από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από Παρασκευή ακολουθώντας στη συνέχεια ένα ήπιο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό όλης της εβδομάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση