HomeΚΟΣΜΟΣΣταϊνμάιερ κατά Ερντογάν: Προσπαθεί να κόψει και να ράψει τη χώρα στα μέτρα του

Σταϊνμάιερ κατά Ερντογάν: Προσπαθεί να κόψει και να ράψει τη χώρα στα μέτρα του

Φυλακίζει και φιμώνει όσους ασκούν κριτική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι φιμώνει και φυλακίζει όσους κάνουν αντιπολίτευση.

«Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κόψει και να ράψει της χώρα στα μέτρα του. Οι εναπομείναντες εξ όσων ασκούν κριτική ή κάνουν αντιπολίτευση φυλακίζονται και φιμώνονται», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξη στο ZDF, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής.

Η κυβέρνηση που ασκεί το Βερολίνο είναι σωστή, γιατί «δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία. Είναι θέμα αυτοεκτίμησης», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Σταϊνμάιερ χαιρέτισε την ανοιχτή επιστολή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, γραμμένη και στα τουρκικά, που δημοσιεύθηκε στην Bild και απευθυνόταν στους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία.

«Μπορώ να φανταστώ ότι η πικρία των τριών εκατομμυρίων Τούρκων είναι πολύ μεγάλη όταν βλέπουν πως οι γέφυρες οι οποίες χτίστηκαν από πολλούς γκρεμίζονται από την Άγκυρα. Είναι πραγματικά πικρό και επομένως ήταν αναγκαίος ένας καλός λόγος προς τον τουρκικής καταγωγής πληθυσμό», σχολίασε ο Σταϊνμάιερ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση