HomeCity GuideΓιορτές Ρόκκας 2017: Όλο το πρόγραμμα

Γιορτές Ρόκκας 2017: Όλο το πρόγραμμα

Από 24 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την 5η επετειακή τους διοργάνωση, εορτάζουν φέτος οι «Γιορτές Ρόκκας», μια συνάντηση της κοινωνίας και του πολιτισμού που πραγματοποιείται στα χωριά Ρόκκας και Κεράς στη Κίσσαμο Χανίων, από 24 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου. Πρόκειται για μια γιορτή των τεχνών και των επιστημών που διοργανώνεται από τους ίδιους τους κατοίκους των δύο χωριών, που στο σύνολο τους δεν ξεπερνούν τους 60 και προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Οι Γιορτές Ρόκκας πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 κι έκτοτε ανανεώνουν το ετήσιο ραντεβού τους τις ημέρες της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Μετά από 4 διοργανώσεις, με αυξανόμενη κάθε χρόνο επιτυχία, και με αριθμό επισκεπτών που αγγίζει συνολικά τους 15.000, οι Γιορτές Ρόκκας διαμορφώνουν την πολιτισμική φυσιογνωμία της περιοχής. H μουσική εκδήλωση, με την οποία κορυφώνεται η διοργάνωση, εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Στο ΦΩΣ του ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ».

Οι Γιορτές Ρόκκας είναι μια συνδιοργάνωση των:  Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς,  Περιφέρεια Κρήτης,  Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Κισάμου, Δημος Πλατανιά, Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

https://www.youtube.com/watch?v=JvHV_w1axLw&feature=youtu.be

Στόχος

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να δημιουργηθεί μια εστία καλλιτεχνικών δράσεων που θα λειτουργήσει σαν εφαλτήριο ερέθισμα για την αναζωπύρωση της κινητικότητας στον τόπο. Περισσότερα κίνητρα στους θεατές για να έρθουν και να ανακαλύψουν. Περισσότερος χώρος σε καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τα έργα τους. Περισσότερες ευκαιρίες στους ντόπιους για να συμμετάσχουν ενεργά και να διαμορφώσουν το πολιτιστικό τοπίο της περιοχής τους.   Αυξάνοντας τη διάρκεια των Γιορτών Ρόκκας σε δυο εβδομάδες κι εντάσσοντας μέσα στα ίδια τα χωριά ένα δυναμικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, η περιοχή μετατρέπεται σε σύγχρονη σκηνή για μουσική, εικαστικά, θέατρο κι άλλες τέχνες. Ο ταξιδιώτης γίνεται θεατής και το αντίστροφο, αφού κάθε γωνιά στη διαδρομή φιλοξενεί και διαφορετική δράση προσκαλώντας το κοινό να ταξιδέψει κυριολεκτικά και μεταφορικά.  Το πρόγραμμα των Γιορτών Ρόκκας 2017, θα κορυφωθεί με μια φαντασμαγορική εκδήλωση, την νύχτα της πανσελήνου του Αυγούστου. Μια μεγάλη εξέδρα στην ακρόπολη του χωριού Ρόκκα, θα φιλοξενήσει μια μοναδική συμφωνική συναυλία με την Σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον Μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη, με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ, υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου.

Οι γιορτές Ρόκκας σε αριθμούς

Αμέτρητες μέρες προετοιμασίας

15.000 θεατές

4.000 followers στα social media

40 χωριανοί

5 χρόνια διοργάνωσης

2 χωριά

1 Αυγουστιάτικη πανσέληνος

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση