HomeHL-WorldΒρετανός υπουργός: Η Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός τουλάχιστον ως το 2020

Βρετανός υπουργός: Η Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός τουλάχιστον ως το 2020

Δεν απέκλεισε να είναι ξανά υποψήφια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν από τους στενότερους συνεργάτες της πρωθυπουργού, εκτίμησε ότι η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα τουλάχιστον έως το 2020.

Σχολιάζοντας τα περί εσωτερικών συγκρούσεων στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κρις Γκρέλινγκ εξέφρασε στην Telegraph τη βεβαιότητα πως η Μέι θα συνεχίσει να είναι η πρωθυπουργός και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit, τον Μάρτιο του 2019, διότι «έχει τη συντριπτική υποστήριξη του Συντηρητικού Κόμματος».

Ο Γκρέιλινγκ ήταν ο επικεφαλής της εκστρατείας της Μέι όταν η πρώην υπουργός Εσωτερικών κέρδισε την ηγεσία των Τόρις το 2016. Πλέον όμως η πρωθυπουργός έχει αποδυναμωθεί, μετά την απώλεια της πλειοψηφίας των Συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.

Η ίδια επιμένει ότι θα παραμείνει στο αξίωμα της πρωθυπουργού και ανώτερα στελέχη του κόμματός της λένε ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να απαιτήσουν είτε την ανάδειξη νέου ηγέτη του κόμματος ή να προκηρυχθούν νέες εκλογές. Ομως, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για έριδες μεταξύ υπουργών.

Σε ερώτηση της Telegraph αν πιστεύει ότι η Μέι θα είναι πρωθυπουργός της Βρετανίας το 2020 ή αν θα αποχωρήσει από τον θώκο μετά το Brexit το 2019, ο Γκρέιλινγκ απάντησε: «Θέλω οπωσδήποτε να είναι και νομίζω ότι θα είναι».

Ο Γκρέιλινγκ πρόσθεσε πως δεν αποκλείει η Μέι να είναι υποψήφια και στις επόμενες εκλογές.

«Ποιος ξέρει; Θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει, αλλά τελικά νομίζω ότι θα είναι δική της επιλογή, όπως θα όφειλε να είναι για κάθε πρωθυπουργό όταν πρόκειται για το πόσο θέλει να υπηρετήσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γκρέιλινγκ υποστήριξε ότι υπάρχει «μεγάλη δόση υπερβολής» στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για τις συγκρούσεις μεταξύ συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο.

ΑΠΕ/ Reuters

Διαφήμιση
Διαφήμιση