Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ο 21χρονος από τη Σουηδία και ο 23χρονος από τη Νορβηγία που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού της Κω.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα για την κατάσταση της υγείας των τεσσάρων τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, οι άλλοι δύο, και πιο συγκεκριμένα ο 37χρονος και η 28χρονη, νοσηλεύονται στην οφθαλμολογική και την ορθοπεδική κλινική αντίστοιχα.

Στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας των τεσσάρων τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο ΠαΓΝΗ από την Κω, σήμερα Σάββατο 22/07/2017, η κατάσταση της υγείας τους έχει ως εξής:

  1. Ο άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας υποβλήθηκε αργά το απόγευμα σε ορθοπεδικό χειρουργείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε καταστολή, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.
  2. Ο άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται, σε καταστολή, διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.
  3. Ο άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, υποβλήθηκε χθες αργά το απόγευμα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική.
  4. Η γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή  αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών.

Με νεώτερο δελτίο μας θα ενημερώσουμε για την εξέλιξη της πορείας των ασθενών».

Τους τραυματίες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, μετά τον σεισμό της Παρασκευής 21ης  Ιουλίου, προκειμένου να του εκφράσει την ομόθυμη συμπαράστασή της ΠΕΔ.

lamprino-travmaties

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουλίου, επισκέφθηκε τους τραυματίες του σεισμού που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, ενημερώθηκε  για την πορεία της υγείας τους και συνομίλησε με εκείνους που βρίσκονται εκτός εντατικής.

Αυτοί με τη σειρά τους, τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψη και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τόσο για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας, όσο και για το ειλικρινές ενδιαφέρον και το ανθρώπινο περιβάλλον που συνάντησαν στο Ηράκλειο.

lamprinon-travmaties-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση