HomeHL-9Η επιχείρηση ενάντια στο … γέλιο είχε αποτέλεσμα

Η επιχείρηση ενάντια στο … γέλιο είχε αποτέλεσμα

Δύο συλλήψεις σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρόσφατο περιστατικό με τη νεαρή τουρίστρια από τη Βρετανία που νοσηλεύθηκε με μινιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία στο ΠΑΓΝΗ, αρχικά είχε συνδεθεί με τις επιπτώσεις του αερίου του γέλιου, καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων της νεαρής γυναίκας, λίγο πριν να καταρρεύσει στο νυχτερινό κέντρο όπου διασκέδαζε με την παρέα της είχε εισπνεύσει αμπούλες με αέριο γέλιου.

Μπορεί στη συνέχεια να αποδείχθηκε ότι η 18χρονη Βρετανίδα κατέληξε νοσηλευόμενη από άλλη αιτία, ωστόσο οι αρχές και σε τοπικό επίπεδο έχουν κινητοποιηθεί για να περιοριστεί και να εξαλειφθεί ει δυνατόν, το φαινόμενο της διακίνησης και χρήσης του εν λόγω αερίου.

Μια τέτοια επιχείρηση προληπτικού χαρακτήρα από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. έγινε στη διάρκεια της νύχτας στη Χερσόνησο, με αποτέλεσμα δύο αλλοδαπές να καταλήξουν στα κρατητήρια.

Κατά τους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν δύο Βρετανίδες, ηλικίας 20 και 21 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίες είχαν στην κατοχή τους συνολικά 13 αμπούλες με αέριο γέλιου, τις οποίες ήταν έτοιμες να διαθέσουν προς πώληση σε θαμώνες νυχτερινών κέντρων.

Και οι δύο συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ τα φιαλίδια με το επίμαχο αέριο κατασχέθηκαν.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για το περιστατικό επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού αστυνόμευσης σε τουριστικές περιοχές, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για παράνομη πώληση συσκευασιών (αμπούλες-φιαλίδια, μπαλόνια και άλλα), με αέριο γέλιου, συνελήφθησαν χθες (21.07.2017) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 20 και 21 ετών. 

Ειδικότερα, χθες (21.07.2017) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου κατελήφθησαν οι δύο αλλοδαπές να διαθέτουν προς πώληση συνολικά δεκατρείς (13) αμπούλες- φιαλίδια με αέριο γέλιου τα οποία τροφοδοτούσαν μέσα σε λαστιχένια μπαλόνια με μεταλλικό αντικείμενο.

Αμπούλες-φιαλίδια και λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των δύο αλλοδαπών βεβαιώθηκε παράβαση.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση