HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕπιτυχημένο το φεστιβάλ χορού

Επιτυχημένο το φεστιβάλ χορού

Σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τους Αγίους Δέκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία έκλεισε και η 3η μέρα του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Χορού που διοργάνωσε οι σχολές χορού Γεωργιλαδάκη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα στο άκουσμα της λύρας του Νίκου Κυριακάκη.

Η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με τον Νίκο Κυριακάκη και τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από Μακεδονία, Πόντο, Ήπειρο και Μεσσαρά να κάνουν την παραδοσιακή καντάδα στα στενά του χωριού και τους κατοίκους να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για να υποδεχτούν τους καλεσμένους, με ρακί και κάθε λογής εδέσματα.

Στη συνέχεια όλοι συγκεντρώθηκαν στην αυλή του Γυμνάσιου – Λύκειου Αγίων Δέκα, όπου έγινε το γλέντι.

Στην αρχή του γλεντιού έγινε η παρουσίαση των παραδοσιακών χορών απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας που εκπροσωπήθηκαν σε αυτό το φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών Κρητικών χορών, ενώ στο τέλος ακολούθησε γλέντι με κέφι και χορό, μέχρι το πρωί.

agioi-deka-festival2

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «μια στιγμή που θα θυμούνται όλοι από αυτή την εκδήλωση, είναι όταν Κρητικοί και Πόντιοι, χόρεψαν αντικριστά, Πεντοζάλι και Κότσαρι αντίστοιχα, και στο τέλος πιάστηκαν μαζί στο χορό, χαρίζοντας μια υπέροχη στιγμή περηφάνιας και συγκίνησης..

Όμορφες ελληνικές στιγμές πρόσφεραν και τα υπόλοιπα χορευτικά συγκροτήματα, από την Άρτα και την Έδεσσα».

agioi-deka-festival3

Διαφήμιση
Διαφήμιση