HomeΕΛΛΑΔΑΑστυνομικοί με ποδήλατα περιπολούν σε τουριστικούς δρόμους

Αστυνομικοί με ποδήλατα περιπολούν σε τουριστικούς δρόμους

Δύο χρόνια στο δρόμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν κυκλοφορείτε κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, ή αν επισκέπτεστε συχνά αξιοθέατα της πόλης, ίσως να έχετε δει τους αστυνομικούς που να κυκλοφορούν με περιπολικό ή μοτοσικλέτα κινούνται με ποδήλατα.

Με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των επισκεπτών της χώρας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει την ειδική δράση εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Ένα από τα σημεία που περιπολούν είναι η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη.

«Η δράση έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015 και έχει στόχο την ταχύτερη και πιο αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της χώρας, αλλά και των πολιτών» αναφέρει η υπαστυνόμος Γεωργία Αρχιμανδρίτη, διοικήτρια του τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Αθηνών.

«Οι αστυνομικοί με ποδήλατο κυκλοφορούν σε περιοχές όπου το περιπολικό δεν μπορεί να πάει, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οι στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Καλλιμάρμαρο, ο Εθνικός Κήπος, το Ζάππειο, η πλατεία Συντάγματος, ο πεζόδρομος της Ερμού, η περιοχή της Πλάκας, η πλατεία Μοναστηρακίου, το Θησείο και η Αποστόλου Παύλου».

Τα καθήκοντά τους εκτείνονται από την προστασία των πολιτών και των τουριστών μέχρι τη βοήθεια με συμβουλές και κατευθύνσεις στους επισκέπτες της πόλης.

«Τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε είναι γενικής αστυνομικής φύσεως, όπως κλοπές, κυρίως σε βάρος τουριστών, επαιτεία από γυναίκες, κυρίως χρησιμοποιώντας ανήλικα πάλι σε περιοχές όπου κινούνται τουρίστες, παράνομες ξεναγήσεις για τις οποίες δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά καταγγελίες από νόμιμους ξεναγούς, καθώς και για παράπονα για παράνομες σταθμεύσεις σε πεζοδρόμους και σε πλατείες της περιοχής τα οποία δεχόμαστε από καταστηματάρχες της περιοχής. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση έχει να κάνει, κυρίως, με τα μέρη τα οποία ψάχνουν να βρουν οι τουρίστες για να επισκεφθούν» δηλώνει ο υπαρχιφύλακας Παναγιώτης Τσολάκης.

Συνολικά, στην Τουριστική Αστυνομία Αθηνών υπάρχουν 12 αστυνομικοί-ποδηλάτες, οι οποίοι επελέγησαν μεταξύ άλλων επειδή μιλούν ξένες γλώσσες.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση