HomeHL-GreeceΣυγκλονίζει η μαρτυρία θαμώνα του μοιραίου μπαρ λίγα λεπτά μετά τον σεισμό

Συγκλονίζει η μαρτυρία θαμώνα του μοιραίου μπαρ λίγα λεπτά μετά τον σεισμό

 «Κάτω από τα τούβλα και τα μπάζα υπήρχαν δύο νεκροί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πληγές της μετράει η Κως μετά το φονικό σεισμό που χτύπησε το νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής από τον οποίο δύο τουρίστες, ένας 39χρονος Τούρκος και ένας 27χρονος Σουηδός, έχασαν έτσι ξαφνικά τη ζωή τους.

Το ρολόι δείχνει 01:25 ο Νίκος Καραγιαννίδης, θαμώνας του White Bar κάθεται δίπλα στον Dj και πίνει το ποτό του. Στο μαγαζί συνήθιζε να πηγαίνει συχνά, όπως λέει στο protothema.gr, αφού εκεί δουλεύει η κόρη του ενώ παράλληλα διατηρεί  φιλικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη.

»Δούλευε η κόρη μου στο μαγαζί και είμαι και πολύ φίλος και με τον ιδιοκτήτη. Ήμουν εκεί χθες το βράδυ, καθόμουν δίπλα στον dj. Κάποια στιγμή έφυγα πήγα στο απέναντι μαγαζί να βρω την σύζυγό μου. Δεν προλάβαμε να πούμε δύο κουβέντες και ξεκίνησε να κουνιέται ολόκληρο το νησί».

Oι σκηνές που θα ακολουθήσουν θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του. ‘‘Έφευγαν μπουκάλια μέσα από το μαγαζί. Βγαίνοντας έξω η μία πλευρά από το White Corner είχε πέσει όλη. Κάτω από τα τούβλα και τα μπάζα υπήρχαν δύο νεκροί. Αυτοί κάθονταν σε κάποια σταντ έξω από το μαγαζί και έπεσε από πάνω τους το ντουβάρι και τους πλάκωσε. Στο μισό μέτρο υπήρχαν σοβαρά τραυματισμένοι», περιγράφει συγκλονισμένος και προσθέτει: »Ήταν και οι δύο πόρτες του μαγαζιού ανοιχτές, μέσα σε ένα λεπτό είχε αδειάσει. Ότι κακό έγινε, έγινε έξω από κάποιους τουρίστες που δεν είχαν ξαναζήσει ποτέ κάτι παρόμοιο, είχαν πάθει σοκ».

bar1-1

Ο τοίχος του μπαρ έχει καταρρεύσει και τα συντρίμμια πέφτουν πάνω στον κόσμο που διασκεδάζει εκείνη την ώρα στο νυχτερινό μαγαζί του νησιού. Ανάμεσα στα μπάζα βρίσκονταν τα άψυχα σώματα των δύο τουριστών που είχαν έρθει στη χώρα μας για διακοπές αλλά η μοίρα φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια γι’αυτούς.

»Όχι μόνο εγώ, όλοι οι άνθρωποι που ήμασταν εκεί προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά δεν κατέστη δυνατό. Βγάλαμε τον άντρα που ακρωτηριάστηκε στα πόδια. Το ΕΚΑΒ δεν καθυστέρησε καθόλου να έρθει. Οι γιατροί στο νησί θέλουν συγχαρητήρια, χωρίς αυτούς θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι οι νεκροί. Πήραν πρώτα τους σοβαρά τραυματισμένους, με τα κομμένα πόδια και τα σπασμένα κεφάλια και μετά επέστρεψαν και πήραν τους νεκρούς».

Όπως σημειώνει ο κ. Καραγιαννίδης πρόκειται για ένα οίκημα που έχει ζήσει τον σεισμό του 1933 ωστόσο ήταν πολύ καλά συντηρημένο. »Μέσα στο μπαρ την ώρα του σεισμού είχε 60 με 70 άτομα και ευτυχώς μόνο η κόρη μου έσπασε το δάχτυλό της. Ο ένας σερβιτόρος που βρισκόταν έξω χειρουργήθηκε και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα».

Σοκαριστικές ήταν και οι στιγμές που έζησε στο νοσοκομείο του νησιού αφού ο ίδιος μετέφερε εκεί την κόρη του προκειμένου να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η εικόνα που αντίκρισε όμως ήταν πολύ σκληρή: »Πήγα την κόρη μου στο νοσοκομείο και δεν ήταν νοσοκομείο ήταν σφαγείο γεμάτο αίματα παντού. Υπήρχαν και βαριά τραυματίες, έλειπαν κομμάτια από κρανία, αυτιά, χέρια, πόδια κομμένα. Όλοι αυτοί ήταν στο σημείο που έπεσε ο τοίχος».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση