HomeHL-LifestyleΗ φωτογραφία της Αλίκης που προκάλεσε το ξέσπασμα του αδερφού της

Η φωτογραφία της Αλίκης που προκάλεσε το ξέσπασμα του αδερφού της

Δείτε την φωτογραφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είκοσι ένα χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η «εθνική μας σταρ» που «σκλάβωσε» τον κινηματογραφικό φακό με το νάζι της, την ομορφιά της και τη μοναδική λάμψη της, έφυγε από κοντά μας, στις 23 Ιουλίου του 1996, νικημένη από τον καρκίνο.

Το άστρο της όμως δεν σταμάτησε να λάμπει. Όπως είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της: «Προσωπικά, πιστεύω ότι η δική μου σφραγίδα από τον 20ό αιώνα θα περάσει και στον 21ο». Τα λόγια της επαληθεύτηκαν και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, 21 χρόνια μετά τον θάνατό της, συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Με αφορμή την επέτειο γενεθλίων της- η Βουγιουκλάκη είχε γεννηθεί στις 20 Ιουλίου- το περιοδικό Down Town δημοσίευσε ανέκδοτες σέξι φωτογραφίες της, οι οποίες έμειναν στο συρτάρι του προσωπικού της φωτογράφου, Κλεισθένη, για πολλές δεκαετίες. Η Αλίκη είχε ποζάρει σε ηλικία 45 ετών και ήθελε να αποδείξει ότι ήταν ακόμα νέα και ελκυστική, σε μία εποχή που πολλά δημοσιεύματα αμφισβητούσαν την ομορφιά της και προεξοφλούσαν το τέλος της καριέρας της.

Στο ίδιο αφιέρωμα, δημοσιεύτηκαν και άλλες ανέκδοτες φωτογραφίες της εθνικής μας σταρ. Σε κάποιες από αυτές, η Αλίκη πόζαρε χωρίς μακιγιάζ και με κοντά μαλλιά, την εποχή που ανέβαζε το μιούζικαλ «Βίκτορ- Βικτόρια». Για τις ανάγκες της παράστασης, η Αλίκη «θυσίασε» τα πλούσια ξανθιά μαλλιά της.

Ωστόσο, η φωτογραφία που προκάλεσε το ξέσπασμα του αδερφού της Τάκη Βουγιουκλάκη ήταν εκείνη που δείχνει την Αλίκη ευάλωτη και θλιμμένη. Ήταν το 1975, όταν η Βουγιουκλάκη μπαίνοντας στο εξοχικό σπίτι στο Θεολόγο, το βρήκε εντελώς άδειο. Τα πράγματα τα είχε πάρει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ για να την «εκδικηθεί» μετά το διαζύγιό τους.

Στο αφιέρωμα του περιοδικού που υπογράφει ο Πάνος Ζόγκας, αναφέρεται: «Ο Θεολόγος ήταν το καταφύγιο της. Εκεί όπου δεν θυσίαζε με τίποτα τη γαλήνη της. Θα γίνει όμως το μέρος που θα τραβηχτούν από τον Κλεισθένη και οι μοναδικές της φωτογραφίες που την απεικονίζουν να κλαίει, σε πλήρη σύγχυση και ακυβερνησία. Το Πάσχα του 1975 η Αλίκη μόλις είχε χωρίσει από τον Παπαμιχαήλ και οι σχέσεις τους ήταν σε τεντωμένο σχοινί. Την άνοιξη εκείνης της χρονιάς κανόνισε με τον φίλο της και φωτογράφο Κλεισθένη να κάνει μία  φωτογράφιση στο εξοχικό της στον  Θεολόγο για περιοδικό της εποχής. Μπαίνοντας στο σπίτι, έκπληκτη ανακάλυψε ότι έλειπαν όλα τα έπιπλα και τα προσωπικά της αντικείμενα. Το μόνο που είχε απομείνει ήταν δύο καρέκλες κήπου και το τηλέφωνο».

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Down Town

boygioyklakh-thlefono

O Tάκης Βουγιουκλάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «La biri biri» είπε: «Κάντε μου τη χάρη. Εδώ και πολλά χρόνια είχε δημοσιευτεί και είχε γίνει πρώτη είδηση. Δεν είναι καινούργιο το γεγονός. Είχαν βγει οι φωτογραφίες δυστυχώς. Γι΄ αυτό λέω ότι κάποιοι είναι κατάπτυστοι!».

https://www.youtube.com/watch?v=VHy1z1gmFV8

Άλλη μία φωτογραφία από το περιστατικό που περιγράφεται στο περιοδικό, είχε δημοσιευτεί πριν λίγα χρόνια από το Joy. Σε εκείνη, η Αλίκη φαίνεται να ξεσπά σε κλάματα, στο τηλέφωνο.

boygioyklakh-thlefono-2

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση