HomeHL-9Ψηφιδωτό με… πλαστικά ποτήρια θα φτιαχτεί στην Κρήτη

Ψηφιδωτό με… πλαστικά ποτήρια θα φτιαχτεί στην Κρήτη

Με αφορμή της επίσκεψης του πλοίου της Greenpeace, Rainbow Warrior

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λιμάνι του Ηρακλείου θα… δέσει το πλοίο της  της Greenpeace, Rainbow Warrior στις 24 και 25 Ιουλίου στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας με θέμα «λιγότερο πλαστικό και περισσότερη Μεσόγειο» που πραγματοποιεί η οργάνωση.

Εκείνο το διήμερο, το πλοίο θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης από τα πλαστικά και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μαζί θα μάθουμε πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη θάλασσα από την εισβολή των πλαστικών μίας χρήσης.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πλοίου, στις 24 Ιουλίου, από τις 10:00 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, θα φτιαχτεί ένα μοναδικό ψηφιδωτό από 10.000 χρησιμοποιημένα πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης. Το ψηφιδωτό βασίζεται στη μινωική τοιχογραφία από τα δελφίνια, που βρίσκεται στο παλάτι της Κνωσού και θα φτιαχτεί με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση