HomeΚΡΗΤΗΣυλλογικότητα στα Χανιά ετοιμάζει … επίθεση στην ανεργία

Συλλογικότητα στα Χανιά ετοιμάζει … επίθεση στην ανεργία

Το Σάββατο η πρώτη συνάντηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την ίδρυση συλλογικότητας «ATTACK στην Ανεργία και την Επισφάλεια» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη στη Σπλάντζια των Χανίων.

Η Πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό την ίδρυση της συλλογικότητας στα Χανιά (λειτουργεί ήδη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο, Πάτρα) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους νέους ανέργους και επισφαλώς εργαζομένους, σε πολιτικο-συνδικαλιστικές συλλογικότητες ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων αλλά και σε όλες τις οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς να συμμετέχουν στη συνάντηση ώστε να συζητήσουν για την κατάσταση στην εργασία σήμερα και τα αναγκαία βήματα για τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε για να νικήσουμε!

Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα θα είναι η Ολίβια Τζιουβάρα βιολόγος και μέλος της ΑΤΤΑCK στην ανεργία και την επισφάλεια.

Λίγα λόγια για την Attack

  • Ποιοι είμαστε : Είμαστε νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές που βιώνουμε τον σημερινό εργασιακό μεσαίωνα. Στα αδιέξοδα που μας παρουσιάζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω μνημονίων παλεύουμε να μην υποταχθούμε αλλά να τα ανατρέψουμε και να διεκδικήσουμε μόνιμη εργασία για όλους με αξιοπρεπή μισθό. Εμπνεόμενοι από το παράδειγμα της συλλογικότητας «Αttack στην ανεργία και την επισφάλεια» επιδιώκουμε το συντονισμό όλων των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων (π.χ.: όσοι εργαζόμαστε καφετέριες, ξενοδοχεία κλπ) στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων που θα λειτουργήσει ως όχημα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
  • Ποια είναι η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια; Πρόκειται για μια κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα νέων εργαζόμενων που προέκυψε από την εποχή μας. Στην Ελλάδα των μνημονίων η ανεργία δεν χρησιμοποιείται παραδοσιακά από το κεφάλαιο πλέον αλλά στην εποχή της κρίσης έχει αναβαθμισμένο χαρακτήρα. Δεν χρησιμοποιείται δηλαδή απλά για να εκφοβίζει τους ήδη εργαζόμενους και να ρίχνει τα μεροκάματα αλλά το καταφέρνει ακόμη πιο αποδοτικά εναλλάσσοντας τους εργαζόμενους με τους άνεργους, με αποτέλεσμα πχ ένας μέσος 25αρης να έχει περάσει από ένα voucher, ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και στο ενδιάμεσο να ήταν άνεργος με μικρά διαλλείματα που δούλευε πωλητής σε call center. Δημιουργείται λοιπόν ένα γκρίζο φάσμα μισοανεργίας-μισοεργασίας και εγκλωβισμένοι σε αυτό είμαστε όλοι μας ή έτσι τουλάχιστον θέλουν. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν είναι μια καινούρια πρόκληση να οργανωθούν όλες αυτές οι πολυδιασπάσεις της εργατικής τάξης (voucherαδες, πεντάμηνοι, επισφαλώς εργαζόμενοι) καθώς αν και υπαρχουν σωματεια που εκκινούν απο ταξικές θέσεις, δεν καταφέρνουν να συσπειρώσουν με σταθερό τροπο αυτο το δυναμικο γιατι και δυσκολο είναι αντικειμενικά να το προσεγγίσει λόγω της εφήμερης φύσης της εργασίας τους αλλά κυρίως επειδή ηγεμονευονται ακομα απο τις παλιές μορφές του εργατικού κινηματος. Η Attack θέλει να δώσει φωνή σε όλους αυτούς τους ανθρώπους για να αγωνιστούμε, θέλει όμως και να βρει και τα ταξικά ανεξάρτητα σωματεία ώστε όλοι μαζί να συντονιστούμε και τους διαχωρισμούς που μας επιβάλουν να τους σπάσουμε στην πράξη.
  • Δράσεις attack: Φωτεινό παράδειγμα της δράση της attack αποτελεί το καλοκαίρι του 2015 όταν απλήρωτοι voucherαδες από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν σε σύσκεψη και με πρωτοβουλία της Attack για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Αποκορύφωμα των προσπαθειών της Attack αποτελεί το κίνημα των 5μηνων το 2015 όπου συμμετείχε και βοήθησε στο συντονισμό επιτροπών πεντάμηνων ανά περιοχές, εργατικών λεσχών αλλά και σωματείων ΟΤΑ για να δοθεί μάχη για προσλήψεις στο δημόσιο, για τις προσλήψεις και των εργαζόμενων στα προγράμματα συγκεκριμένα. Μάχη εν τέλει για μόνιμη και σταθερή δουλειά! Με την ηρωική στάση των εργαζόμενων επετεύχθητε τελικά παναττικος συντονισμός και δημιουργήθηκε το συντονιστικό πεντάμηνων που για έναν μήνα κατασκήνωσε μπροστά στο Υπουργείο εργασίας. Αυτοί οι αγώνες με τις αδυναμίες τους μας δείχνουν το δρόμο και για την συνέχεια! Μας δείχνουν το δρόμο και για την μάχη του εργασιακού που συνεχίζεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μέσω της ATTACK θέλουμε να βρει ο άνεργος, ο επισφαλώς εργαζόμενος ένα μέρος όπου η φωνή του ακούγεται και δεν πνίγεται στις φωνές του αφεντικού του ή στην απογοήτευση ενός σπιτιού με δυο ανέργους. Να γίνουμε η μαγιά για ένα νέο εργατικό κίνημα στο ύψος των περιστάσεων της εποχής μας και με την νεολαία της γης όλης να κραυγάσουμε περήφανα «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση