HomeHL-9Ευρεία σύσκεψη για τα αυθαίρετα

Ευρεία σύσκεψη για τα αυθαίρετα

Με πρωτοβουλία φορέων του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις επόμενες κινήσεις των φορέων που ασχολούνται ενεργά με το ζήτημα των αυθαιρέτων θα αποφασίσουν από κοινού στη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στην Αμμουδάρα.

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου, καλούν τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για τις επόμενες δράσεις της πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ  Ν. Ηρακλείου, καλούμε κάθε σωματείο – φορέα να πάρει απόφαση να στηρίξει τον δύσκολο αλλά και συνάμα αναγκαίο αγώνα ενάντια στο άδικο χαράτσωμα του λαού, που ονομάζουν «αυθαίρετα».

Μέχρι τώρα, κάτω από τις πιέσεις των μελών των σωματείων μας, έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε ψηφίσματα από τα δημοτικά συμβούλια Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, τα οποία αναγκάσαμε να ταχθούν με το μέρος των αιτημάτων μας που είναι τα εξής :

  • Να διαγραφούν τώρα όλα τα «αυθαίρετα» πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα.
  • Nα εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για κάθε εργατική- λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονιές μας.
  • Καμία εκβιαστική  κατάσχεση λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζόμενων με αυθαίρετα κτίσματα εκτός σχεδίου πόλης.
  • Να πληρώσουν και με το παραπάνω όσοι έχουν τα μεγάλα συμφέροντα.

Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να πιέσουμε την κυβέρνηση, έμμεσα ή άμεσα, ώστε ο νέος Νόμος για τα «αυθαίρετα» να είναι σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματά μας.

Όλες οι κυβερνήσεις, περασμένες και τωρινή, έχουν την πρωταρχική ευθύνη που δεν επέκτειναν το σχέδιο πόλης για να μας έχουν σε ομηρεία!

Δεν πρέπει να πληρώσουμε κανένα πρόστιμο για το οποίο δεν είμαστε υπεύθυνοι.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε μαζί τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να κάνουμε τα αιτήματα μας πραγματικότητα.

Πρόκειται για το συμφέρον των μελών μας, του εργαζόμενου λαού, που είναι δημιουργός όλου του πλούτου που παράγεται στην χώρα μας, και που καλείται να πληρώνει ένα σωρό χαράτσια για τα οποία δεν ευθύνεται, ένα από τα οποία είναι για τα δήθεν αυθαίρετα.

Ο νομός Ηρακλείου έχει πάρα πολλά λαϊκά σπίτια που δεν έχουν άδεια οικοδομής. Αν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, μπορούν όλα να τα ανατρέψουν προς όφελος τους.

Καλούμε τις αντιπροσωπείες των σωματείων και συλλόγων να πάρουν μέρος στην σύσκεψη που οργανώνεται για τα αυθαίρετα, την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 στην Αμμουδάρα, στο Τεχνόπολις στις 7:30 μμ.

Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των επόμενων κινήσεων και δράσεων ώστε να δημιουργηθεί ένα δυνατό λαϊκό κίνημα που θα παλέψει ενάντια στην φοροληστεία που βιώνει η λαϊκή κατοικία στην χώρα μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση