HomeΚΟΣΜΟΣΠαραιτήθηκε ο υπουργός περιφερειακών υποθέσεων

Παραιτήθηκε ο υπουργός περιφερειακών υποθέσεων

Στην Ιταλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο υπουργός της κυβέρνησης Τζεντιλόνι αρμόδιος για τις περιφερειακές υποθέσεις, Ενρίκο Κόστα.

Ο Κόστα έκανε γνωστή την απόφασή του με επιστολή την οποία θέλησε να απευθύνει προσωπικά στον Ιταλό πρωθυπουργό. Κύρια αιτία της αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα, η απόφασή του να εγκαταλείψει το μικρό κεντρώο κόμμα Λαϊκή Εναλλακτική, του υπουργού Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, και να επιστρέψει στη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Κόστα, όπως αναφέρουν πολλοί αναλυτές, τις περασμένες ημέρες είχε εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του στην έγκριση του νόμου για την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των αλλοδαπών. Η υπερψήφιση του μέτρου από το ιταλικό κοινοβούλιο αναβλήθηκε, τελικά, για τον Σεπτέμβριο. Ο πρώην υπουργός, όμως, αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, «διότι δεν επιθυμεί να τροφοδοτήσει αμφισημίες και τυχόν παρεξηγήσεις», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.

Η παραίτησή αυτή, πάντως, δεν αναμένεται να προκαλέσει ουσιαστικά προβλήματα στον ιταλικό κυβερνητικό συνασπισμό. Ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ανακοίνωσε ότι προς το παρόν, θα προϊσταται ο ίδιος του υπουργείου περιφερειακών υποθέσεων.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση