HomeHL-9Αγρότης είχε πάρει 10 δάνεια από δύο τράπεζες – Πέτυχε «κούρεμα» χρέους

Αγρότης είχε πάρει 10 δάνεια από δύο τράπεζες – Πέτυχε «κούρεμα» χρέους

Έσωσε θερμοκήπιο και αγροτική περιουσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

10 δάνεια από δύο τράπεζες είχε πάρει ένας αγρότης από την Σητεία ωστόσο η οικονομική κρίση δεν του επέτρεψε να είναι τυπικός με τις πληρωμές των οφειλών του με αποτέλεσμα να κινδυνεύει για αρκετό διάστημα να χάσει όλη του την περιουσία.

Πρόκειται για έναν άγαμο αγρότη που δεν έχει παιδιά και μένει μαζί με τους γονείς του ο οποίος εντάχθηκε στο νόμο Κατσέλη με την βοήθεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Μάλιστα με απόφαση δικαστηρίου πέτυχε –– «κούρεμα» χρέους ενώ έσωσε και την περιουσία του.

Η υπόθεση

Ο νεαρός αγρότης είχε πάρει δέκα δάνεια από δύο τράπεζες και το χρέος του ανήλθε – με τον καιρό – στα 41.416,61 ευρώ.

Ο ίδιος δεν έχει σταθερό εισόδημα καθώς εξαιτίας της φύσης του επαγγέλματός του ενώ τον βοηθάει πολύ η οικογένειά του.

Ο αγρότης βρέθηκε ενώπιον του ειρηνοδικείου Ιεράπετρας όπου και κατέθεσε – μαζί με τους νομικούς συμβούλους της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης – τα περιουσιακά του στοιχεία τα οποία είναι: ένα αγροτεμάχιο 3.157,75 τ.μ., ένα θερμοκήπιο 2.400 τ.μ. και δύο αγροτεμάχια με ελαιόφυτα 1.500 τ.μ.

Η απόφαση

Το δικαστήριο της Ιεράπετρας – παρά τις ενστάσεις των τραπεζών – εξέδωσε απόφαση με την οποία «κουρεύει» το χρέος του κατά 57% άρα από 41.416,61 ευρώ οφείλει πλέον μόνο 18.000 ευρώ.

Παράλληλα, ρυθμίζει τα χρέη του καθώς θα πρέπει να δίνει 300 ευρώ το μήνα για την επόμενη πενταετία ενώ σώζει την περιουσία του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση