HomeΚΟΣΜΟΣΔρομέας… ετών 101

Δρομέας… ετών 101

Το μυστικό της Τζούλια Χόκινς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ατομα σαν την Julia Hawkins τα βλέπουμε σπάνια στην εποχή μας. Το να είσαι 100 ετών και να αποτελείς θαύμα, να έχεις την δυνατότητα να μετακινείσαι και να τρέχεις, είναι κάτι παραπάνω από απίστευτο.

Η Julia Hawkins ζει στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ και ξεκίνησε να κάνει ποδήλατο σε ηλικία 81 ετών! Αυτή η δραστηριότητα αποδείχθηκε μια πηγή νεότητας για την Τζούλια, η οποία άρχισε παράλληλα να κάνει αγώνες δρόμου 50 μέτρων.

dromeas1

Γράφτηκε στους «Ολυμπιακούς Αγώνες Ηλικιωμένων» 50 μέτρων στην Λουιζιάνα και έκανε προσωπικό ρεκόρ σε 19,07 δευτερόλεπτα. Αλλά δεν αρκείται σε αυτό, 101 ετών σήμερα η Τζούλια θέλει να πάρει κι άλλο μετάλλιο. Ξεκίνησε προπόνηση για τους αγώνες 50 και 100 μέτρων καθώς και για αγώνες ποδηλάτου 5.000 μέτρων των Εθνικών Αγώνων Ηλικιωμένων που έγιναν στο Μπίρμιγχαμ της Αλαμπάμα τον περασμένο Ιούνιο. Eκεί η Τζούλια έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων, σε 40,12 δευτερόλεπτα.

Περιγράφοντας την σωματική της ευεξία για τους αγώνες δρόμου δηλώνει: «Τα χέρια μου τρέχουν με ταχύτητα 1 χιλιομέτρου το λεπτό και τα πόδια μου πάνε όσο γρήγορα μπορώ να τα κινώ». Και προσθέτει:

«Ακουσα για την ενδορφίνη και ελπίζω να μπορώ να την παράγει το σώμα μου μια μέρα».

dromeas2

Ποιό είναι το μυστικό της Τζούλια;

«Τρώω πολλά φρούτα, κυρίως μπανάνες, πολλά λαχανικά και ελάχιστο κρέας» λέει και προσθέτει ότι δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή της και δεν πίνει αλκοόλ. Τα μυστικά της μακροζωίας είναι τα εξής, όπως δηλώνει:

«Να μην είναι κάποιος υπέρβαρος, να κοιμάται καλά και να διατηρείται σε φόρμα».

dromeas3

Αλλά, όπως προσθέτει, υπάρχει ένα μυστικό που δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς:

«Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπερνάει κανείς. Να μην υπερβάλλει. Πρέπει απλά να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε».

Το πιο σημαντικό πράγμα στην Τζούλια παραμένει το μυαλό της, νεανικό και αποφασισμένο. «Δεν νιώθω 100 ετών, πιστεύω ότι είμαι 60 ή 70. Στα 101 χρόνια δεν μπορεί κανείς να είναι τέλειος, αλλά τίποτα δεν με σταματά».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση