HomeΕΛΛΑΔΑΝέα τουρκική πρόκληση -Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Παυλόπουλο από τη Χίο

Νέα τουρκική πρόκληση -Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Παυλόπουλο από τη Χίο

Απαράδεκτη κίνηση της Άγκυρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς τέλος είναι οι προκλήσεις των Τούρκων εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Αυτή τη φορά το έκαναν την ώρα που ο κ. Παυλόπουλος πετούσε με ελικόπτερο πάνω από τη νήσο Παναγιά. Οι Τούρκοι ενημέρωσαν δύο φορές μέσω ασυρμάτου τους Έλληνες πιλότους ότι βρίσκονται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου!

Συγκεκριμένα, οι πιλότοι που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άκουσαν στις 09:35 σήμερα το πρωί και στις 09:37 δυο φορές τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι πετούν μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο. Την ώρα εκείνη οι πιλότοι, που πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών, δεν απάντησαν στη νέα τουρκική πρόκληση και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

Λίγο αργότερα το ελικόπτερο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσγειώθηκε ασφαλώς στη νήσο Παναγιά και παρακολούθησε ενημέρωση στο στρατιωτικό φυλάκιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες την ώρα που προσέγγιζε την Ρόδο το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνας και την ηγεσία του Στρατού χειριστές τουρκικών ραντάρ προειδοποίησαν ότι… παραβιάζει τουρκικό εναέριο χώρο.

Στη συνέχεια, όταν οι κ.κ. Παυλόπουλος, Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, για να μεταβούν στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, οι Τούρκοι επανήλθαν: Προειδοποίησαν εκ νέου ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR!

Παρά την ανερμάτιστη προσπάθεια της Αγκυρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε κανονικά την επίσκεψη σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση