HomeHL-9Είχε… φυλακίσει γερακίνα

Είχε… φυλακίσει γερακίνα

Την περιέθαλψε το ΕΚΠΑΖ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια γερακίνα που θα έπρεπε να είναι στον κρητικό ουρανό και στο φυσικό της περιβάλλον είχε φυλακίσει ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Τρυπητή.

Το περιστατικό αυτό κατήγγειλαν πολίτες στο ΕΚΠΑΖ όπου ενημέρωσε τη Δευτέρα την προϊσταμένη του Δασονομείου Μοιρών-Βώρων Ελένη Στιβαχτάκη.

Στο σημείο έσπευσε ο δασοφύλακας Νικόλαος Γιαννικάκης όπου και κατάσχεσε το ζώο το οποίο και παραδόθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

Πρόκειται για Γερακίνα (Buteo buteo), που γεννήθηκε φέτος και πιθανόν χάθηκε από τους γονείς της. Έχει πληγή στο κήρωμα της μύτης από την προσπάθειά του να βγει από το κλουβί  και τα φτερά του είναι ταλαιπωρημένα από τον ίδιο λόγο.

gerakina-1

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που κρατούσε το ζώο ισχυρίστηκε ότι το βρήκε τις μέρες του καύσωνα διψασμένο και το μάζεψε.

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων συμβουλεύει τους πολίτες ότι όταν βρίσκουν ένα άγριο ζώο σε ανάγκη, να το πιάνουν και να το τοποθετούν σε χάρτινο κουτί, σε ήσυχο και σκιερό μέρος.

Τα άγρια ζώα δεν αισθάνονται καλά με την παρουσία των ανθρώπων, στρεσάρονται και χτυπιούνται όταν είναι σε κλουβί εκτεθειμένα στην παρουσία ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων.

Στην συνέχεια θα πρέπει να ενημερώνουν χωρίς καθυστέρηση τις αρμόδιες Αρχές (το κοντινότερο Δασονομείο ή Δασοφυλακείο), ενώ τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν το κρατούν γιατί εκτός από παράνομο μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ζωή του.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΚΠΑΖ

Διαφήμιση
Διαφήμιση