HomeHL-SportsΈτοιμο το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου για το Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών

Έτοιμο το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου για το Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών

Βελτιωτικές παρεμβάσεις ενόψει της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να δει από κοντά τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που έγιναν (νέοι ηλεκτρονικοί πίνακες, νέοι πίνακες 24 δευτερολέπτων κ.α.) ενόψει της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων Ανδρών,  η οποία διεξάγεται στην πόλη μας και ξεκινάει την Τετάρτη 19  Ιουλίου.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ηράκλειο θα φέρει εις πέρας μια ακόμη αθλητική διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς με απόλυτη επιτυχία: «Έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι διαθέτουμε τις υποδομές, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό για να διοργανώνουμε επιτυχώς αθλητικές εκδηλώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Το ίδιο, είμαι βέβαιος, θα συμβεί και με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών. Ο στόχος μας παραμένει σταθερός:  Να καταστήσουμε το Ηράκλειο ένα διεθνές αθλητικό κέντρο. Τα οφέλη αυτής της προοπτικής για τον τουρισμό, τον αθλητισμό και την τοπική οικονομία είναι  δεδομένα.  Η προτίμηση που μας δείχνουν σταθερά πια οι  Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες,  όπως εν προκειμένω η FIBA, αποτελούν μια σημαντική επιβράβευση καθώς και απόδειξη ότι κάνουμε διαρκώς βήματα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Θέλω να συγχαρώ τους Δήμους Χανίων και Ρεθύμνης για την επιτυχή διοργάνωση της πρώτης φάσης του τουρνουά, να ευχηθώ καλή διαμονή στις αποστολές των Εθνικών Ομάδων που θα αγωνιστούν στη δεύτερη φάση και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.  Κυρίως, φυσικά, στην Εθνική μας».

Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης ενώ το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου επισκέφθηκαν επίσης και εκπρόσωποι της FIBA και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, οι οποίοι έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από όσα είδαν.

Η δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων Ανδρών διοργανώνεται από την FIBA και την ΕΟΚ, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης. Ξεκινάει την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 23 του μήνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση