HomeΕΛΛΑΔΑΚατρούγκαλος: Απομονωμένη η Άγκυρα στο θέμα των ερευνών στην Κύπρο

Κατρούγκαλος: Απομονωμένη η Άγκυρα στο θέμα των ερευνών στην Κύπρο

Απαιτούνται χαμηλοί τόνοι στο θέμα ανέφερε σε συνέντευξή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για νευρικότητα από την τουρκική πλευρά «επειδή η Αγκυρα είναι απομονωμένη το θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως υπήρξε καλή προετοιμασία του πεδίου, ενώ αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας και το μήνυμα που έστειλε με την πτήση με το ελικόπτερο στη γεώτρηση.

Σημείωσε ακόμη ότι η άλλη πλευρά θέλει την ένταση και συμπλήρωσε πως απαιτούνται χαμηλοί τόνοι. Τόνισε, επίσης, πως ακόμη και να μην βρεθεί τίποτα, «έχει επιβεβαιωθεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις κυβέρνησης – Δικαιοσύνης είπε πως υπάρχει πολιτικό διακύβευμα, αλλά υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει επιθετικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης προς τη Δικαιοσύνη, αλλά σχολιασμός και κριτική με επιχειρήματα νομικών».

Για την τοποθέτηση της κ. Θάνου στο νομικό γραφείο της Γ.Γ. του Πρωθυπουργού υποστήριξε πως η κριτική είναι υποκριτική, αφού προβλέπεται και έχει συμβεί στο παρελθόν να τοποθετούνται και εν ενεργεία δικαστικοί σε αυτή τη θέση. Σημείωσε τέλος πως η κ. Θάνου «συντάχθηκε με το νέο και όχι με το παλιό».
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση