HomeHL-9Ψάχνουν το κίνητρο για τη δολοφονία του 59χρονου Κρητικού στο Γέρακα

Ψάχνουν το κίνητρο για τη δολοφονία του 59χρονου Κρητικού στο Γέρακα

Στο μικροσκόπιο των αρχών το τηλέφωνό του και οι κάμερες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις τηλεφωνικές επαφές του 59χρονου Μανούσου Ριτζάκη και ενδεχόμενες απειλές που είχε δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάζουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, προκειμένου να εντοπίσουν τα άτομα που είδαν ή μίλησαν τελευταίοι με το θύμα και άλλα που θα μπορούσαν να είχαν κίνητρο να τον δολοφονήσουν.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής με την ελπίδα να εντοπίσουν κάτι αξιοποιήσιμο, που θα απεικονίζει το δράστη πριν ή μετά τη δολοφονία. Από το βίντεο του καταστήματος, όπου ψώνιζε το θύμα, οι αστυνομικοί τον βλέπουν να μπαίνει σε αυτό και λίγο αργότερα να βγαίνει με τα ψώνια στα χέρια, ωστόσο η «στόχευση» των καμερών δεν δείχνει προς το παρόν το σημείο της άγριας δολοφονίας.

Χθες στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής κατέθεσαν η σύζυγος και η κόρη του θύματος, με σκοπό να ανασύρουν από τη μνήμη τους περιστατικά και λεπτομέρειες πίσω από τα οποία θα μπορούσε να κρύβεται ένα κίνητρο για την εξόντωση του ανθρώπου τους.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν τα ενδεχόμενα των προσωπικών διαφορών, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αυτό της αντεκδίκησης, ενώ δεν αποκλείουν να πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο, ο οποίος ενδέχεται να χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα! Εξετάζουν επίσης, αν η δολοφονία του σχετίζεται με τη σύλληψη του 23χρονου γιου του για την ανθρωποκτονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση συνεκτιμούν και κάποιες προσπάθειες του 23χρονου γιου του θύματος, έγκλειστου στις φυλακές για τη δολοφονία του φοιτητή, να μειώσει την ποινή του με κάποιες ιατρικές γνωματεύσεις για «ψυχολογικά προβλήματα» που είχαν ανακύψει από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Εξετάζεται δηλαδή αν αυτές οι προσπάθειες για ευνοϊκότερη δικαστική μεταχείριση, στις οποίες συμμετείχε και ο 59χρονος πατέρας του, προκάλεσαν τριβές που σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα στην Πεντέλη. Η ανάκριση για την υπόθεση αυτή έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος.

Ο 59χρονος δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, ενώ ασχολείτο με τα κοινά και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Κρήτη. Πριν από λίγο καιρό, το θύμα είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη. Εργαζόταν ως οικοδόμος και σε διαφημιστική εταιρία συγγενούς του.

Αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνουν ότι η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο, με τον εντοπισμό αυτοπτών μαρτύρων, λήψεις καταθέσεων και συγκέντρωση υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής βάσει του δρομολογίου που φαίνεται ότι είχε ακολουθήσει το θύμα. Από εκεί και έπειτα θα εξεταστούν όλοι οι παράμετροι που σχετίζονται με το κίνητρο των ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Στο παρελθόν του 59χρονου προς το παρόν δεν εντοπίζεται στοιχείο που θα μπορούσε να εξηγήσει το κίνητρο της δολοφονίας του, με τους αστυνομικούς να το αναζητούν ακόμη και σε κάτι σχετικά πρόσφατο.

Το θύμα λίγο πριν από τις 13.00 του Σαββάτου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στη Λ. Μαραθώνος και Σπάτων και φέρεται να πήγε σε κρεοπωλείο απέναντι για να ψωνίσει. Επιστρέφοντας στο όχημά του και όταν μπήκε σε αυτό, φαίνεται ότι δέχθηκε την επίθεση του δολοφόνου του, ο οποίος είτε άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε τέσσερις φορές το θύμα, είτε βρισκόταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που ήταν ανοικτό.

Οι βολίδες βρήκαν τον 59χρονο στο λαιμό, τη μασχάλη και δύο στην ωμοπλάτη, από την αριστερή πλευρά του σώματός του. Κανείς δεν άκουσε τους πυροβολισμούς, με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως ο δολοφόνος χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα ή άλλο μετασκευασμένο όπλο. Ενδεικτικό είναι πως το θύμα εντοπίστηκε σχεδόν 3 ώρες αργότερα, από έναν περαστικό, που είδε τον 59χρονο να έχει γύρει στο κάθισμα του συνοδηγού και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οταν έφθασαν εκεί οι αστυνομικοί, βρήκαν το αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή και ανοικτό τον κλιματισμό, ενώ δεν βρήκαν κάλυκες πυροβόλου όπλου (είτε τους πήρε μαζί του ο δράστης είτε χρησιμοποίησε περίστροφο).

Ο 59χρονος το 2012 και το 2015 ήταν υποψήφιος στα Χανιά με το ΚΚΕ (μ-λ). Στην ανακοίνωση της Κ.Ε. του κόμματος εκφράζεται η θλίψη για τη δολοφονία του 59χρονου.

eleftherostypos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση